Värikäs lohisalaatti
Keväinen värikäs lohisalaatti saa raikkautta appelsiineista.
- 4 annosta
- alle 30 min
- 310 kcal / annos (260g)
Ainekset
4 annosta
- n. 500gPirkka lohifileetä
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2(400 g)Pirkka appelsiinia
- 2(200 g)tomaattia
- 1ruukkuPirkka tammenlehtisalaattia
Koristeeksi
Valmistus
alle 30 min- Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista kaloja 225 asteessa uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Voit käyttää myös uunin grillivastuksia.
- Leikkaa toisesta appelsiinista noin 1/4 ja purista siitä mehu lohiviipaleiden päälle. Kuori ja viipaloi loput appelsiinit veitsellä.
- Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja viipaloi ne. Viipaloi myös tomaatit.
- Revi salaatti ja levitä se vadille. Asettele ainekset kauniisti salaatin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Koristele basilikalla tai herneenversoilla. Tarjoa leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit
Ravintosisältö perannos 260g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia29 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi