Värikäs porowokki
Värikäs porowokki maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
6 annostayli 60 min210 kcal / annos (190g)
Ainekset
6 annosta
- 4-5porkkanaa
- 1iso ( 250 g)palsternakka
- pala(100 g)purjoa
- 2-3valkosipulinkynttä
- 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
- 2rkljuoksevaa margariinia
- 2rklteriyakikastiketta
- 2rklrypsiöljyä
- 1/2ps(à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1/2ps(à 450 g)Pirkka parsakaalia (pakaste)
- 1/2dlvettä
- 1-2tlsambal oelek chilitahnaa
- 1 1/2tlsuolaa
Suurus
- 1dlkylmää vettä
- 1/2rklperunajauhoa
Päälle
- 2-3tlseesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Kuori juurekset ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista jäiset käristyslihat margariinissa yksi pussi kerrallaan tilavassa paistokasarissa. Anna lihan kypsyä, kunnes neste on haihtunut ja liha ruskistunut. Mausta liha teriyakikastikkeella ja siirrä sivuun.
- Paista juureksia paistokasarissa öljyssä käännellen 5-6 minuuttia. Kääntele joukkoon purjosuikaleet, valkosipulinkynnet, pavut ja parsakaalin nuput. Sekoita Sambal Oelek veteen ja kaada joukkoon. Lisää käristyslihat ja suola. Jatka kypsennystä muutama minuutti käännellen, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta vielä rapeita.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää vokkiin. Kiehauta. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudelien kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 190g100 g
- 210 kcal879 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi