• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Värikäs porowokki

Värikäs porowokki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (190g)

Ainekset

6 annosta

Suurus

    • 1dlkylmää vettä
    • 1/2rklperunajauhoa

Päälle

    • 2-3tlseesaminsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori juurekset ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Paista jäiset käristyslihat margariinissa yksi pussi kerrallaan tilavassa paistokasarissa. Anna lihan kypsyä, kunnes neste on haihtunut ja liha ruskistunut. Mausta liha teriyakikastikkeella ja siirrä sivuun.
  3. Paista juureksia paistokasarissa öljyssä käännellen 5-6 minuuttia. Kääntele joukkoon purjosuikaleet, valkosipulinkynnet, pavut ja parsakaalin nuput. Sekoita Sambal Oelek veteen ja kaada joukkoon. Lisää käristyslihat ja suola. Jatka kypsennystä muutama minuutti käännellen, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta vielä rapeita.
  4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää vokkiin. Kiehauta. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudelien kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille