• Erityisruokavaliot

Värikäs ruutuleipä

Tämäkin resepti vain n. 0,50€/annos*.
Värikäs ruutuleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (115g)

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola. Vatkaa munan rakenne rikki ja kaada siitä noin puolet maitoon (loppu jää leivän voiteluun). Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja hiivaleipäjauhot vähitellen. Lisää öljy ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina noin kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  2. Voitele vuoka (noin 23 x 30 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Jaa taikina taikinapyörällä ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten neljään osaan poikittain. Kohota leipä hyvin.
  3. Voitele leivän pinta munalla. Koristele ruudut viipaloiduilla oliiveilla, suolapähkinöillä ja halkaistuilla tomaateilla. Suolapähkinät kannattaa painaa kevyesti kiinni leivän pintaan.
  4. Paista leipää 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Nosta hieman jäähtynyt leipä pois vuoasta ja leikkaa ruuduiksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2012. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia14,4 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille