Vegaaniset karjalanpiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset karjalanpiirakat

  • Annosmäärä15 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinneleivonnaiset taipuvat loistavasti nykypäivään. Vegaaniset karjalanpiirakat tehdään kaurajuomaan ja voidellaan maidottomalla margariinilla.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 kpl

Riisipuuro

2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
puuroriisiä
tai
8 dl
 
kaurajuomaa
tai
 
suolaa
tai

Piirakkataikina

2 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Voiteluun

1/2 dl
 
vettä
tai
60 g
 
maidotonta margariinia
tai

Ravintosisältö

Energia
1 342 kJ / 321 kcal
Rasva
9 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
49,2 g
josta sokereita
2,9 g
Proteiini
7,1 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.

Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.

Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.

Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.

Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Pirkka kaurajuoma 1l UHT
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Naturli vegaaninen luomu levite 225g
    Hinta 2,29/kpl
    10,18/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka Luomu kaurajuoma 1l UHT
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Pirkka kaurajuoma 1l
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Flora Plant B+tter 250 g
    Hinta 2,15/kpl
    8,60/kg
  • Keiju Valkea rypsiöljymargariini 60 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (69 arviota)

  • Aev
    2 kuukautta sitten
    Miksi ei käytetä pannulle leivinpaperia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Aev, piirakat on hyvä paistaa ilman leivinpaperia uunin korkean lämmön vuoksi.
  • Maidoton
    4 vuotta sitten
    Itse käytän riisiä keittäessä esim Alpron riisijuomaa. Maku on parempi kuin kaurajuomalla.