Vegaaniset karjalanpiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset karjalanpiirakat

  • Annosmäärä15 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinneleivonnaiset taipuvat loistavasti nykypäivään. Vegaaniset karjalanpiirakat tehdään kaurajuomaan ja voidellaan maidottomalla margariinilla.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 kpl

Riisipuuro

2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
puuroriisiä
tai
8 dl
 
kaurajuomaa
tai
 
suolaa
tai

Piirakkataikina

2 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3 dl
 
Pirkka ruisjauhoja
tai
2 dl
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Voiteluun

1/2 dl
 
vettä
tai
60 g
 
maidotonta margariinia
tai

Valmistus

yli 60 min
Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.
Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    2,25/kpl
    2,25/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    2,69/kpl
    2,69/kg
  • Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,35/kpl
    2,35/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,59/kpl
    1,59/kg
  • Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    2,49/kpl
    2,49/kg
  • Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    2,45/kpl
    2,45/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,49/kpl
    6,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Oatly kaurajuoma kalsium 2,5dl UHT
    Oatly kaurajuoma kalsium 2,5dl UHT
    0,89/kpl
    3,56/l
  • Oatly iKaffe kaurajuoma kahvijuomiin 1l UHT
    Oatly iKaffe kaurajuoma kahvijuomiin 1l UHT
    2,19/kpl
    2,19/l
  • Oatly iKaffe kaurajuoma kahvijuomiin 0,5l UHT
    Oatly iKaffe kaurajuoma kahvijuomiin 0,5l UHT
    2,09/kpl
    4,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (65 arviota)

  • Maidoton
    3 vuotta sitten
    Itse käytän riisiä keittäessä esim Alpron riisijuomaa. Maku on parempi kuin kaurajuomalla.
  • Vegeilyyn jotain järkeä
    3 vuotta sitten
    Tätähän ei karjalanpiirakaksi saa sanoa.
  • joulutonttuleipoo
    4 vuotta sitten
    Piirakat olivat tosi hyviä. Voisihan näitä jouluksikin tehdä. Joulu on taas(kohta)!