Vegaaniset karjalanpiirakat
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinneleivonnaiset taipuvat loistavasti nykypäivään. Vegaaniset karjalanpiirakat tehdään kaurajuomaan ja voidellaan maidottomalla margariinilla.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
15 kpl
Riisipuuro | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
2 dl | puuroriisiä tai |
8 dl | kaurajuomaa tai |
suolaa tai | |
Piirakkataikina | |
2 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
3 dl | Pirkka ruisjauhoja tai |
2 dl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
Voiteluun | |
1/2 dl | vettä tai |
60 g | maidotonta margariinia tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.
Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(34 arviota)
- 30 - 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min4,6(38 arviota)
- yli 60 min4,0(148 arviota)
- yli 60 min3,1(30 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- yli 60 min4,1(278 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (65 arviota)
- Maidoton3 vuotta sittenItse käytän riisiä keittäessä esim Alpron riisijuomaa. Maku on parempi kuin kaurajuomalla.
- Vegeilyyn jotain järkeä3 vuotta sittenTätähän ei karjalanpiirakaksi saa sanoa.
- joulutonttuleipoo4 vuotta sittenPiirakat olivat tosi hyviä. Voisihan näitä jouluksikin tehdä. Joulu on taas(kohta)!