Vegaaniset karjalanpiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset karjalanpiirakat

Perinneleivonnaiset taipuvat loistavasti nykypäivään. Vegaaniset karjalanpiirakat tehdään kaurajuomaan ja voidellaan maidottomalla margariinilla.

  • 15 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

15 kpl

Riisipuuro

    • 2dlvettä
    • 2dlpuuroriisiä
    • 8dlkaurajuomaa
    • suolaa

Piirakkataikina

Voiteluun

    • 1/2dlvettä
    • 60gmaidotonta margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
  3. Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
  4. Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10-12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
  5. Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
  6. Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  7. Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,79/kpl
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    1,75/kpl
  • Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,09/kpl
  • Planti kaurajuoma 2dl UHT
    Planti kaurajuoma 2dl UHT
    0,79/kpl3,95/l
  • Oatly kaurajuoma 1l UHT
    Oatly kaurajuoma 1l UHT
    1,79/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,79/kpl
  • Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    Sunnuntai Hieno täysjyväruisjauho 1kg
    1,75/kpl
  • Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai Karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    1,79/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,19/kpl0,59/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua