Vegaaniset karjalanpiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset karjalanpiirakat

Perinneleivonnaiset taipuvat loistavasti nykypäivään. Vegaaniset karjalanpiirakat tehdään kaurajuomaan ja voidellaan maidottomalla margariinilla.

  • 15 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

15 kpl

Riisipuuro

    • 2dlvettä
    • 2dlpuuroriisiä
    • 8dlkaurajuomaa
    • suolaa

Piirakkataikina

    • 2dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 3dlPirkka ruisjauhoja
    • 2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1rklöljyä

Voiteluun

    • 1/2dlvettä
    • 60gmaidotonta margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
  3. Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
  4. Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10-12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
  5. Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
  6. Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  7. Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua