Vihreä parsasalaatti
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
400 g | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 ps (100 g) | jääsalaattia tai |
1 ruukku | herneenversoja tai |
150 g | vihreitä viinirypäleitä (siemenettömiä) tai |
1 (180 g) | Pirkka syöntikypsä avokado tai |
1/2 (150 g) | kurkkua tai |
1 (75 g) | kiivi tai |
Vinaigrette | |
---|---|
1/2 dl | tai |
1 tl | limetinkuorta raastettuna tai |
1 tl | limetinmehua tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | sokeria ja mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 405 kJ / 98 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 4,1 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 1,9 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2–3 cm puumaista osaa. Keitä parsoja vähässä, suolalla maustetussa vedessä 4–8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. (Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät.) Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla parsojen tyvestä. Jäähdytä parsat kylmän veden alla, jotta ne pysyvät vihreinä. Paloittele parsat suupaloiksi.
Levitä revitty jääsalaatti ja herneenversot salaattipediksi laakealle vadille. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Kuori ja halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori kiivi, puolita ja viipaloi hedelmäliha. Levitä kaikki salaatin ainekset salaattipedille.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tajoamista. Tarjoa salaatti juhlien noutopöydässä tai pääruoan lisäkkeenä.