• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vorschmack-piirakka

Vorschmack-piirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 211 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Pohja

    • 250gPirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2dlgrahamjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1dlkylmää vettä

Täyte

Lisäksi

    • 1tlk(400 g)Pirkka maustamatonta jogurttia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta pohja kylmään.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kahdessa erässä omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli jauhelihan joukkoon kuullottumaan.
  3. Leikkaa anjovisfileet ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää jauhelihaseoksen joukkoon. Mausta seos sambal oelekilla, mustapippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon tomaattimurska. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  4. Paista piirakkapohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle salaattijuustokuutiot sekä oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Ison tarjoiluvadin piirakalle saat päällystämällä leikkuulaudan alumiinifoliolla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 211 kcal883 kJ
  • Proteiinia9,2 g
  • Hiilihydraatteja11,9 g
  • Rasvaa13,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille