Xoco y citrus - suklaata ja sitrustaReseptin takana kumppani

Xoco y citrus - suklaata ja sitrusta

  • Annosmäärän. 20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Masterchef Suomi 2020 voittajan Patrikin Xoco y citrus -jälkiruoka koostuu suklaavanukkaasta, suklaakakusta, appelsiini-vaahterasiirappijäätelöstä ja sitruscurdista.

    Ainekset

    n. 20 annosta

    Suklaavanukas

    5 g
     
    liivatelehtiä
    tai
    2 dl
     
    maitoa
    tai
    250 g
     
    tummaa suklaata
    tai
    4 dl
     
    kermaa
    tai

    Appelsiini-vaahterasiirappijäätelö

    5 dl
     
    maitoa
    tai
    5 dl
     
    kermaa
    tai
    1 dl (n. 95 g)
     
    muscovadosokeria
    tai
    8
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1/2 ruukkua
     
    tuoretta timjamia
    tai
    2 rkl
     
    appelsiininkuorta raastettuna
    tai
    3 rkl (60 g)
     
    vaahterasiirappia
    tai

    Kakku

    100 g
     
    tummaa suklaata
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Curd

    3
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 dl
     
    appelsiininmehua
    tai
    3/4 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 004 kJ / 240 kcal
    Rasva
    16,9 g
    josta tyydyttynyttä
    10,3 g
    Hiilihydraatit
    18,6 g
    josta sokereita
    17,5 g
    Proteiini
    3,3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista suklaavanukas. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta maito ja liuota pehmenneet liivatelehdet maitoon. Kaada kuuma neste paloitellun tumman suklaan päälle. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada suklaavanukasmassa haluamaasi silikonimuottiin. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään 2 tunniksi.

    Valmista jäätelö. Kuumenna maito, kerma, sokeri ja keltuaiset 82-asteiseksi. Ota pois liedeltä. Lisää joukkoon timjamin oksat ja anna maustua noin 15 minuuttia. Siivilöi. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on jähmettynyt, lisää joukkoon appelsiininkuori ja vaahterasiirappi.

    Valmista kakku. Sulata voi ja suklaa. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina silikonimatolle tai leivinpaperin päälle pellille ohueksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi kerrokseksi.

    Paista kakkua 125-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä kakusta halutun muotoisia paloja.