Xoco y citrus - suklaata ja sitrusta
Masterchef Suomi 2020 voittajan Patrikin Xoco y citrus -jälkiruoka koostuu suklaavanukkaasta, suklaakakusta, appelsiini-vaahterasiirappijäätelöstä ja sitruscurdista.
n. 20 annostayli 60 min
Ainekset
n. 20 annosta
Suklaavanukas
- 5gliivatelehtiä
- 2dlmaitoa
- 250gtummaa suklaata
- 4dlkermaa
Appelsiini-vaahterasiirappijäätelö
- 5dlmaitoa
- 5dlkermaa
- 1dl(n. 95 g)muscovadosokeria
- 8kananmunan keltuaista
- 1/2ruukkuatuoretta timjamia
- 2rklappelsiininkuorta raastettuna
- 3rkl(60 g)vaahterasiirappia
Kakku
- 100gtummaa suklaata
- 100gvoita
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 4rklvehnäjauhoja
Curd
- 3kananmunaa
- 3/4dlappelsiininmehua
- 3/4dlsitruunanmehua
- 1 1/2dlsokeria
- 100gvoita
Valmistus
yli 60 min- Valmista suklaavanukas. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta maito ja liuota pehmenneet liivatelehdet maitoon. Kaada kuuma neste paloitellun tumman suklaan päälle. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada suklaavanukasmassa haluamaasi silikonimuottiin. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään 2 tunniksi.
- Valmista jäätelö. Kuumenna maito, kerma, sokeri ja keltuaiset 82-asteiseksi. Ota pois liedeltä. Lisää joukkoon timjamin oksat ja anna maustua noin 15 minuuttia. Siivilöi. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on jähmettynyt, lisää joukkoon appelsiininkuori ja vaahterasiirappi.
- Valmista kakku. Sulata voi ja suklaa. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina silikonimatolle tai leivinpaperin päälle pellille ohueksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi kerrokseksi.
- Paista kakkua 125-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä kakusta halutun muotoisia paloja.
- Valmista curd. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä paksuksi massaksi. Jäähdytä valmis curd.
- Kokoa annos. Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi