Leivonnaiset mökkikeittiössä

Leivonnaiset mökkikeittiössä

Päivitetty 20.5.2019

Ihanaa päästä mökille! Kahvihetken mökillä kruunaa itse tehty, mutta vähällä vaivalla pyöräytetty leivonnainen tai kakku. Nauti herkut vaikkapa laiturinnokassa varpaat vedessä.

Lupsakkaan mökkimenoon sopivat rennosti valmistuvat leivonnaiset. Helpolla pääset nappaamalla kauppareissulta mukaan Pirkka kakkupohjia, vispikermaa tuoreita marjoja tai kirsikoita. Mökin pihapiirin metsämansikat, vadelmat ja mustikat koristavat silmiä hivelevän värikkäästi kesäiset tortut ja kakut. Mökkikeittiössä keittiön varustelu ei välttämättä ole kaupunkikodin keittiön varustelun tasolla, joten leivonnaisissa kannattaa suosia helposti ja ilman turhan monimutkaista välineistöä syntyviä leivonnaisia.

Pulla päivässä

Kinuskipullavanukas kootaan valmiista pullapitkosta, kirsikkahillosta ja tuoreista marjoista. Vanukkaan tekee entistä makoisemmaksi inkiväärillä maustettu kinuskikastike. Mökin lähimetsän mustikat upotetaan raikkaaseen mustikkarahkapiirakkaan, jonka pohjasta saa helposti gluteenittoman valmiilla Pirkka gluteenittomalla pullataikinalla. Valmis pullataikina sopii loistavasti pohjaksi myös gluteenittomiin mustikka-mascarponepulliin.

PI6-7 17 mustikkarahkapiirak

Parhaat piirakat ja tortut

Tosi helppo kesätorttu on nimensä veroinen. Kesäinen, nopea mansikkatorttu ja helppo [mansikkakakku] kootaan valmiista torttu- tai kakkupohjista, jotta aikaa jää enemmän riippumatossa haaveiluun. Mökin leivontanurkkauksessa kannattaa pitää varalla Pirkka piirakkapohja-aineksia, joista saa näppärästi pyörätettyä vaikkapa helpon omena-murupiirakan.

Haluatko oikaista vieläkin nopeammin suoraan asiaan eli herkuttelun pariin? Siinä tapauksessa kesäinen mud-cake on oiva valinta. Tarvitset vain Pirkka pieniä mudcakeja, pallon jäätelöä ja tuoreita marjoja - helpoista helpoin jälkiruoka on valmis!