Patonkikori (1440x550)

Mitä mukaan piknikille?

Julkaistu 15.2.2024

Mitä mukaan piknikille? Ikimuistoiseen piknikiin on monta reseptiä! Jotta piknik sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, kokosimme sinulle 12 kohdan muistilistan ja parhaat eväät piknikille.

1. Viltti tai retkituolit

Eväsretkellä herkut katetaan maahan viltin päälle. Sujauta viltin alle vanha suihkuverho, niin maan kosteus ei pääse yllättämään. Jos maassa istuskelu ei ole sinua varten, ota mukaan kokoontaitettavat retkituolit.

2. Astiat ja aterimet

Pakkaa mukaan tarvittava määrä astioita ja aterimia. Huomioi ruokailu jo suunnittelussa - pakkaa herkkuja esimerkiksi kauniisiin ja kestäviin lasipurkkeihin, jotka toimivat niin salaateille, jälkiruoille kuin juomillekin! 

3. Kori tai napakka juuttikassi eväiden kuljettamiseen

Pakkaa eväät järkevästi, aivan kuten kauppakassiinkin. Painavimmat astiat on hyvä pakata pohjimmaisiksi ja kevyet, helposti rikkoutuvat pakkaukset päälle.

Eväskori on perinteinen vaihtoehto, mutta myös kestävä juuttikassi tai Pirkka-kestokassi on oiva valinta huviretkelle. Jos pakkaat evääsi isompaan, kestävään laatikkoon, saat käännettyä sen eväspaikalla näppäräksi pöydäksi tai jakkaraksi.

4. Kylmälaukku

Huomioi elintarvikkeiden säilyvyys ja valitse eväiksi mieluiten hyvin säilyviä aineksia. Pidä eväät jääkaapissa lähtöön asti ja käytä kylmälaukkua, joka auttaa pitämään herkulliset ruoat hyvinä pidempään. Pakastetut vesipullot suoraan pakkasesta mukaan pakattuna auttavat pitämään muut eväät viileinä!

Lue vinkit, kuinka pidät eväät kylminä.

5. Viihdettä

Järjestä vauhdikas mölkkyturnaus, mitelkää taitoja petanquessa tai haasta ystäväsi frisbeen heitossa. Palkinnoksi voittaja saa viimeisen suklaakeksin! Älä unohda myöskään musiikkia - kannettavat bluetooth-kaiuttimet ovat kesäretkien ja mökkireissujen suosikkivarusteita, toki kanssaretkeilijät ja naapurit huomioiden.

Osta kaiuttimet verkkokaupasta!

6. Sateenvarjo ja kumisaappaat

Suomen sää voi tunnetusti olla yllätyksellinen ja pessimisti ei pety. Ota siis mukaan sateenvarjokumisaappaat tai pieneen tilaan mahtuva sadetakki.

7. Lämmikettä

Muista ottaa mukaan lämmintä vaatetta, jotta piknikiä ei tarvitse keskeyttää palelun takia. Kerrospukeutuminen on fiksua kesälläkin, ja jos piknik venähtää iltaan, on mukava vetää päälle lämmin huppari tai takki.

8. Roskapussi

Muista huolehtia ympäristön siisteydestä, jotta kaikilla on mahdollisuus nauttia piknikistä kauniin luonnon keskellä. Nappaa mukaan sekä biojätepussi että roskapussi.

9. Kosteuspyyhkeitä ja paperia

Talouspaperi ja kosteuspyyhkeet ovat eväsretkeilijän parhaat ystävät, kun kädet ovat tahmeat ja kasvoissa on jäätelöviikset.

10. Aurinkovoide ja aurinkolasit

Kesäpäivästä on mukavampi nauttia, kun varustelu on kunnossa! Valitse aurinkosuojavoide oman ihotyypin mukaan ja levitä se iholle ajoissa ennen ulos menoa. Lasten herkälle iholle paras suoja ovat kevyet ja ilmavat vaatteet, mutta myös lapsille on saatavilla omia aurinkosuojatuotteita.

Lue lisää silmien suojaamisesta auringolta!

11. Reilusti juomavettä

Kesällä pitää tankata riittävästi vettä. Muista ottaa kunnolla raikasta juomavettä mukaan. Kylmät vesipullot toimivat myös kylmäkalleina eväskorissa tai kylmälaukussa.

Muista myös nämä:

  • Tyynyjä

  • Lukemista ja sanaristikoita

  • Yleisveitsi, pullonavaaja

  • Retkigrilli

  • Hyönteiskarkote

12. Piknik-eväät

Ei piknikiä ilman eväitä! Kokoa herkkukori itsetehdyistä salaateista, herkullisista leivistä ja suussasulavista jälkiruoista. Tilaa ainekset K-Ruoka-verkkokaupasta, kerää ne mukaan kauppareissulla tai nappaa eväät mukaan lennossa matkan varrelta.

Vastuullisempi kesäpiknik

Kesä on ihanien piknikien aikaa. Katso videolta Linnean parhaimmat vinkit täydelliseen piknikiin ja piknik-eväisiin ilman ylimääräistä hävikkiä. Vinkeillä kokoat kesäpiknikin vastuullisemmin!

Piknik kruunaa kesäpäivän