Näin et ole koskaan käyttänyt salaattia – 3 vinkkiä

Näin et ole koskaan käyttänyt salaattia – 3 vinkkiä

Päivitetty 22.11.2017

Salaatista on moneen! Inspiroidu vinkeistämme ja löydä uusia tapoja käyttää salaattia.

Salaatti kääreenä

Salaattikuppeja on käytetty pitkään esimerkiksi korealaisessa ruoassa, jossa paistetut lihat kääritään salaatinlehtien sisään ja syödään käsin. Possu bo ssäm on korealainen ruoka, joka sopii isollekin seurueelle. Kääri paistetut lihat Pirkka cosmopolitan-salaattiin ja nauti kimchin kanssa. Cosmopolitan-salaatti sopii hyvin kääreeksi, koska se on muodoltaan kuppimainen ja pitää täytteet helposti sisällään. Pirkka Luomu ruukkusalaatti toimii myös kääreenä. Kokeile laittaa salaatin sisään jauhelihacouscousia ja saat nopean ja maukkaan arkiruoan.

Salaatti lasissa

Vihersmoothie on tervellinen välipala, joka muuntuu helposti moneen. Kokeile sekoittaa smoothien sekaan Pirkka Luomu suomalaista tammenlehtisalaattia sekä erilaisia marjoja ja hedelmiä. Kokeile myös raikasta hunajamelonin, avokadon ja salaatin yhdistelmää meloni-vihersmoothiessa.

Salaatti grillissä

Tiesitkö, että myös salaattia voi grillata? Kokeile grillata Pirkka jäävuorisalaattia kaalin tai pikkusalaattien tapaan. Leikkaa salaatti neljäksi lohkoksi, sivele pintaan hiukan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja grillaa nopeasti molemmilta puolilta. Helppoa ja herkullista!