Sosekeittojen TOP 5

Sosekeittojen TOP 5

Höyryävä sosekeitto on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Ja mikä parasta – se täyttää keveästi. Listasimme suosituimpia sosekeittoreseptejämme alle, valitse resepteistä oma suosikkisi!

1. Kasvissosekeitto

Monipuolinen kasvissosekeitto on mitä parhain arkiruoka: se on nopea valmistaa ja kaapin perälle jääneet kasvikset sekä juurekset tulee käytetyksi. Lisää keittoon tilkka kermaa pyöristämään makua ja ripottele lopuksi keiton päälle vaikkapa paahdettuja siemeniä tai raejuustoa.

Kasvissosekeitto (680x300)

2. Linssikeitto

Linssikeitto on helppo ja täyttävä ruoka, joka maistuu koko perheelle. Keitto saa makua myös kuorituista tomaateista, inkivääristä ja kookosmaidosta. Kookosmaito tuo keittoon myös täyteläisyyttä. Tarjoile linssikeitto tuoreiden yrttien, kuten korianterin, ja leivän kanssa.

linssikeitto kuvitus

3. Porkkanasosekeitto

Ihanan porkkanasosekeiton päälle voi lisätä rapeaksi paistettua pekonia ja paahdettuja siemeniä. Keitto maustetaan rakuunalla ja mustapippurilla, lisäksi siihen voi halutessa lisätä kermaa tuomaan täyteläisyyttä.

porkkanasosekeitto

4. Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeittoon uppoaa reilu määrä kesäkurpitsaa! Lisää joukkoon sulatejuustoa tuomaan ihanan täyteläistä makua ja tiiviimpää rakennetta keittoon. Ripottele valmiin kesäkurpitsakeiton pinnalle auringonkukansiemeniä ja tuoretta basilikaa.

Kesäkurpitsakeitto kuvitus

5. Bataattikeitto

Bataattikeitossa maistuu bataatin makeus, jota voi tasoittaa tilkalla limetinmehua ja tuoreella chilillä. Keitto valmistuu helposti, bataatit vaativat vain kuullottamisen kattilassa ja sen jälkeen ne voi soseuttaa joko ruokakerman tai kookosmaidon kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti!

Bataattikeitto 680x300

Sosekeittojen raaka-aineet kätevästi myös verkkokaupasta!