Klassikkoruokien kasvisversiot
Rakastetut klassikkoruoat maistuvat mainiosti myös kasvisversiona! Kokeile vaihteeksi perunamuusin kanssa pannulla käristettyjä vegepannupihvejä tai maista kanaviillokkia mukailevaa täysin vegaanista kanakastiketta. Miten taipuu sinun lempiruokasi kasvisversiona?
Vegepannupihvit
Kokeile vegepihveistä valmistettua versiota perinteisistä pannupihveistä! Perinteisten pannupihvien tapaan herkulliset vegepihvit tarjotaan ruskean kastikkeen sekä karamellisoitujen sipulien kanssa ja pihvien kylkeen tehdään suussasulava perunamuusi.
Kasvislasagne
Ihanassa pesto-linssilasagnessa pesto ja runsas vihannesmäärä takaa lasagnen mahtavan mehevyyden! Valkokastikkeen sijasta lasagnelevyjen väliin levitetään ranskankermaa ja mozzarellaa tasapainottamaan lasagnen tomaattisuutta.
Vegaaninen nakkikastike
Arkiruokien klassikko nakkikastike vääntyy myös vegaaniseksi versioksi, kun sen valmistamiseen käyttää soijanakkeja ja kaurakermaa! Kastiketta varten sipulit kuullotetaan ja nakit sekä vehnäjauhot ruskistetaan. Koristele nakkikastike tuoreella persiljalla ja tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Nyhtökaurakäristys
Tämä käristys valmistuu hetkessä nyhtökaurasta! Nyhtökaurakäristys saa makua tummasta oluesta ja sopii täydellisesti kylmien päivien lämmikkeeksi. Tarjoa käristys perinteiseen tyyliin perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.
Vegejauhispyörykät
Vegejauhispyörykät ovat helppoja tehdä ja maistuvat koko perheelle! Pyörykät maustetaan eri yrteillä ja kaurajuoma takaa sen, että pyöryköiden koostumus on mukavan pehmeä ja mehukas.
Nyhtökauramakaronilaatikko
Nyhtökauraa ja hieman tulista arrabbiata-pestoa sisältävä nyhtökauramakaronilaatikko tarvitsee nesteekseen vain kauramaitoa, kananmunia ei perusmakaronilaatikon tapaan tarvita. Täyttävästä arkiruoasta riittää useammalle aterialle.
Vegemakkarakeitto
Vegemakkarakeitto valmistuu perinteisen makkarakeiton tapaan vain muutamasta raaka-aineesta: vegemakkaroista, tuoreista keittojuureksista ja mausteista. Vegemakkaraviipaleet voi paistaa pannulla ennen keittoon lisäämistä, näin makkarat ruskistuvat kauniisti ja saavat kivan suutuntuman.
Kasviskaalilaatikko
Arjen edullinen ja helppo kaalilaatikko onnistuu myös täysin kasvisversiona, sillä tähän kaalilaatikkoon käytetään härkistä! Kaalilaatikon sekaan lisätty créme fraîche sekä puuroriisi takaavat laatikon mehevyyden.
Vegaaninen kanakastike
Monen lapsuudesta tuttuja kanaviillokin makuja mukaileva vegaaninen kanakastike valmistuu helposti ja nopeasti soijapaloista. Kastikkeeseen saadaan makua currysta ja väriä tuo kuutioitu paprika. Kastike sopii hyvin vaikkapa jasmiiniriisin kanssa tarjottavaksi.
Chili sin carne
Chili sin carne valmistuu helposti soijarouheesta ja pavuista! Jos kaipaat ekstrapotkua, lisää mukaan tuoretta chiliä, tai halutessasi vähemmän tulisuutta, vaihda chilitomaattimurska yrttiseen tomaattimurskaan. Tarjoile chili sin carne riisin kanssa kanssa tai kokeile tortillojen täytteenä.