Pekoni paistuu myös grillissä
Päivitetty 15.4.2024Pekoni tuo makua ja mehevyyttä moneen ruokaan, ja maistuu toki myös sellaisenaan. Mikäli grillaat pekonin, muista pari tärkeää neuvoa. Kokosimme tähän parhaat pekonireseptit ja vinkit pekonin grillaukseen!
Pekonin paisto onnistuu hyvin myös grillissä. Rapeaksi paistettu pekoni kruunaa aterian aamiaisesta illalliseen niin kotona, kesämökillä kuin lomamatkalla. Pekoni maistuu sellaisenaan mutta sopii mainiosti myös salaatteihin, pastaan, grillileipiin, munakkaisiin ja patoihin sekä keittojen lisäkkeeksi. Pienikin määrä pekonia auttaa tekemään salaatista ruokaisamman ja tuomaan herkullista makua salaattiainesten sekaan. Lisää salaatin joukkoon hedelmiä, niin saat aikaan ihanan kesäisiä salaatteja, jotka sopivat sekä arkeen että juhlaan.
Pekoniin käärityt grilliruoat ovat tuttuja kesäherkkuja monelle. Juustotäytteiset pekoniherkkusienet ja pekoniin käärityt lihat ovat ihanimpia grillikesän makuja. Jos kaipaat jotain erilaista, kokeile kääräistä myös hedelmät pekoniin. Suolaisen ja makean yhdistelmä on taattu kesähitti!
Pekonin grillaus – muista nämä!
Pekoni on niin ohutta, että sellaisenaan grillattuna se palaa helposti. Ole siis tarkkana!
Kuuma, mutta maltillinen lämpö grillissä on onnistumisen A ja O.
Mikäli mahdollista, suosi paksumpaa pekonia – se on kuin luotu grillattavaksi!