Tuunaa aioli burgeriin

Tuunaa aioli burgeriin

Täydellinen majoneesi kruunaa itsetehdyn hampurilaisen, ja pirskahtavan valkosipulinen aioli on burgerimajoneesien kuningas. Top Chef-voittaja, Naughty BRGR-ravintolan omistajan Akseli Herlevin ohjeilla tuunaat valmisaiolin!

Japanilainen aioli

Japanilainen aioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
  • 1 tl tummaa seesamiöljyä
  • 1 tl Pirkka kuorittuja seesaminsiemeniä

Sekoita ainekset keskenään.

Sahrami-mandariiniaioli

Sahramiaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1 mandariinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 veitsenkärjellinen sahramia

Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa esimerkiksi äyriäisten kanssa.

Lime-mustapippuriaioli

Limeaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl mustapippuria

Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa grillatun kalan, esimerkiksi tonnikalan kanssa. Tarjoa lisäksi Naughty punasipulihilloketta.

Basilika-aioli

Basilikaaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 2 rkl Pirkka pestoa
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

Sipsiaioli

Sipsiaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1 dl Pirkka perunalastuja murskattuna

Sekoita ja tarjoa heti dippinä tai burgerin kastikkeena.

Sitruuna-tilliaioli

Tillisitruunaaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 4 rkl tilliä hienonnettuna

Sekoita ja tarjoa heti esimerkiksi kalapuikkojen kanssa tai kalaburgerin kastikkeena.

Chiliaioli

Chiliaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 2 rkl Naughty chilihilloketta

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

Juustokumina-jogurttiaioli

Jogurttiaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
  • 1-2 rkl juustokuminaa

Sekoita ja anna maustua yön yli. Sopii erityisesti marokkolaisen ja libanonilaisen ruoan kanssa.

Yrtti-sinappiaioli

Yrttisinappiaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 1 rkl kokojyvädijonsinappia
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

Sipuliaioli

Sipuliaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta tai sipulikeittoainesta
  • 1 rkl Naughty punasipulihilloketta

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

BBQ-aioli

BBQaioli

  • 2 dl Naughty Base Aiolia
  • 2 rkl Pirkka BBQ-kastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta

Sekoita ja anna maustua yön yli.