Tuunaa aioli burgeriin
Täydellinen majoneesi kruunaa itsetehdyn hampurilaisen, ja pirskahtavan valkosipulinen aioli on burgerimajoneesien kuningas. Top Chef-voittaja, Naughty BRGR-ravintolan omistajan Akseli Herlevin ohjeilla tuunaat valmisaiolin!
Japanilainen aioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
- 1 tl tummaa seesamiöljyä
- 1 tl Pirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
Sekoita ainekset keskenään.
Sahrami-mandariiniaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1 mandariinin raastettu kuori ja mehu
- 1 veitsenkärjellinen sahramia
Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa esimerkiksi äyriäisten kanssa.
Lime-mustapippuriaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 tl mustapippuria
Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa grillatun kalan, esimerkiksi tonnikalan kanssa. Tarjoa lisäksi Naughty punasipulihilloketta.
Basilika-aioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 2 rkl Pirkka pestoa
- 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.
Sipsiaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1 dl Pirkka perunalastuja murskattuna
Sekoita ja tarjoa heti dippinä tai burgerin kastikkeena.
Sitruuna-tilliaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 4 rkl tilliä hienonnettuna
Sekoita ja tarjoa heti esimerkiksi kalapuikkojen kanssa tai kalaburgerin kastikkeena.
Chiliaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 2 rkl Naughty chilihilloketta
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.
Juustokumina-jogurttiaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1-2 rkl juustokuminaa
Sekoita ja anna maustua yön yli. Sopii erityisesti marokkolaisen ja libanonilaisen ruoan kanssa.
Yrtti-sinappiaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 1 rkl kokojyvädijonsinappia
- 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.
Sipuliaioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta tai sipulikeittoainesta
- 1 rkl Naughty punasipulihilloketta
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.
BBQ-aioli
- 2 dl Naughty Base Aiolia
- 2 rkl Pirkka BBQ-kastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
Sekoita ja anna maustua yön yli.