Aiolit cover

Tuunaa aioli burgeriin

Julkaistu 28.2.2024

Täydellinen majoneesi kruunaa itsetehdyn hampurilaisen, ja pirskahtavan valkosipulinen aioli on burgerimajoneesien kuningas. Top Chef -voittaja, Naughty BRGR -ravintolan omistajan Akseli Herlevin ohjeilla tuunaat valmisaiolin!

Japanilainen aioli

  • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

  • 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta

  • 1 tl tummaa seesamiöljyä

  • 1 tl Pirkka kuorittuja seesaminsiemeniä

Sekoita ainekset keskenään.

    Sahrami-mandariiniaioli

    • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

    • 1 mandariinin raastettu kuori ja mehu

    • 1 veitsenkärjellinen sahramia

    Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa esimerkiksi äyriäisten kanssa.

      Lime-mustapippuriaioli

      • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

      • 1 limetin raastettu kuori ja mehu

      • 1 tl mustapippuria

      Sekoita ja anna maustua yön yli. Tarjoa grillatun kalan, esimerkiksi tonnikalan kanssa. Tarjoa lisäksi Naughty BRGR punasipulihilloketta.

        Basilika-aioli

        • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

        • 2 rkl Pirkka pestoa

        • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

        Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

          Sipsiaioli

          • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

          • 1 dl Pirkka perunalastuja murskattuna

          Sekoita ja tarjoa heti dippinä tai burgerin kastikkeena.

            Sitruuna-tilliaioli

            • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

            • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

            • 4 rkl tilliä hienonnettuna

            Sekoita ja tarjoa heti esimerkiksi kalapuikkojen kanssa tai kalaburgerin kastikkeena.

              Chiliaioli

              • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

              • 2 rkl Naughty BRGR chilihilloketta

              Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

                Juustokumina-jogurttiaioli

                • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

                • 1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia

                • 1-2 rkl juustokuminaa

                Sekoita ja anna maustua yön yli. Sopii erityisesti marokkolaisen ja libanonilaisen ruoan kanssa.

                  Yrtti-sinappiaioli

                  • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

                  • 1 rkl kokojyvädijonsinappia

                  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

                  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

                  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

                  Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

                    Sipuliaioli

                    • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

                    • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta tai sipulikeittoainesta

                    • 1 rkl Naughty BRGR punasipulihilloketta

                    Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa heti.

                      BBQ-aioli

                      • 2 dl Naughty BRGR Base Aiolia

                      • 2 rkl Pirkka BBQ-kastiketta

                      • 1 tl paprikajauhetta

                      Sekoita ja anna maustua yön yli.

                        Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen