Grillattuja nektariineja vaaleanharmaalla lautasella vaniljajäätelön kanssa.

Jälkiruoat grillistä

Päivitetty 13.5.2024

Kesän jälkiruoat syntyvät sesongin tuoreimmista marjoista ja makeimmista hedelmistä. Grillattu jälkiruoka sopii hyvin kesän grillibileisiin ja se valmistuu näppärästi mökkien ja kotipuutarhojen kesäkeittiöissä. Makeat grillattavat ovat ihania nautittavia ulkona Suomen suvessa!

Helteen hedelmäkimara grillissä

Kesähelteellä myös hedelmät saavat rusketusraidat grillistä. Yksi klassisimmasta grilliin sopivista hedelmistä on banaani, jonka täyttävät suklaapalat tekevät siitä tuhdin jälkiruoan. Kevyempiä vaihtoehtoja haikaileville toimivat vartaisiin pujotetut hedelmäpalat tai grillatut ananasviipaleet. Grillattavaksi sopivat myös marjoin ja hedelmin höystetyt makeat nyytit.

Jälkkäripizzaa ja grillikakkua

Kun Suomessa vihdoin kesä lämmittää, on mukava siirtää leipomispuuhatkin grillin ääreen. Yllättävänä jälkiruokavaihtoehtona hurmaa vieraasi grillissä paistetulla makealla pizzalla, jonka päälle voit ripotella odotettua marjasatoa. Grillin epäsuorassa lämmössä paistuvat suklaakakut saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. Iso jäätelöpallo kuuluu tottakai nauttia suklaakakun kanssa grillipäivän kunniaksi!

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen