Makkaratesti (1440x550)

Grillissä tirisee – makutestissä kesän 2024 mahtavimmat makkarat!

Julkaistu 2.5.2024

Onko varmempaa kesän merkkiä kun grillissä paistuvan makkaran tuoksu? Testasimme valikoiman makkaroita grilliin ja hodareihin. Löydä makkaroista oma suosikkisi ja laita grilli sihisemään!

MUU maggara

Mikä: Vegaaninen maggara, jota voi käyttää aivan kuten makkaraa.

Huomiot: Rakenne pitää muotonsa grillatessa. Gluteeniton ja soijaton tuote sopii monelle. Lempeä perusmakkaran maku, jossa mukana savua ja nuotiota. Makkarassa on sileä rakenne ja hyvä, ei liian pehmeä, purutuntuma.

Naughty BRGR DOG Mexican chipotle grillimakkara

Mikä: Meksikolaistyylinen rouhea grillimakkara.

Huomiot: Chipotle antaa vienoa ja makeaa tulisuutta. Pippurinen maku. Myllyllä valmistettu, rouhea rakenne. Sopii majoneesin kanssa ja hodaribuffetin tulisemmaksi vaihtoehdoksi. Helsingin makkaratehtaan valmistama.

Pups Hot Dog nakki original

Mikä: Erityisesti hodarisämpylän väliin suunniteltu vähän pidempi nakki. Kotimaisten makkaramestarien käsityötä.

Huomiot: Lihaisa, sopivan mieto nakki. Huippunakki hodarin väliin. Tätä myös lapsi halusi lisää. Herkullinen tuoksu, miellyttävä mausteisuus, jopa raikas maku.

Pirkka Grillaa bratwursti

Mikä: Perinteinen ja mausteinen vaalea ja lihaisa bratwurstimakkara.

Huomiot: Luonnonsuolikuori on paistettuna napsahtavan rapea. Sopivan karkea massa, mehevä suutuntuma ja raikas, yrttinen maku. Herkullista myös paloina paistettuna ja curryripauksella maustettuna saksalaiseen tyyliin.

Pirkka Grillaa krakovanmakkara

Mikä: Puolalaistyyppinen ja maukkaan mausteinen klassikkomakkara.

Huomiot: Mausteinen tuoksu. Hyvä makkara grilliplatterille. Mausteena valkosipulia, korianteria, kuminaa, paprikaa ja pippureita. Rapsahtava kuori. Napakka rakenne. Maussa kivaa yrttisyyttä ja sopiva suolaisuus.

Pirkka Grillaa cheddar-grillimakkara

Mikä: Cheddarjuustoa sisältävä grillimakkara luonnonsuolessa.

Huomiot: Lihaisa karkeahko massa. Runsaasti täyteläistä cheddarjuustoa ja siksi mehukas ja sopivan rasvainen. Hyvä tuoksu ja rapea kuori. Todellinen grillimakkara, toimii erityisesti sinapin kanssa.

Pirkka Parhaat juusto & paahdettu sipuli grillimakkara

Mikä: Cheddarjuustolla ja paahdetulla sipulilla maustettu makkara luonnonsuolessa.

Huomiot: Ei voi paistaa kuivaksi, koska juusto tekee makkarasta niin mehevän. Sipuli antaa umamista aromia. Myös pippuri maistuu. Lempeä makkara.

Pirkka Parhaat kolme chiliä grillimakkara

Mikä: Jalapenolla, bird’s eyeja guajillo-chileillä maustettu makkara lampaansuolessa.

Huomiot: Täyteläinen ja sopiva polte. Pieni hiki tulee syödessä, mutta uskaltaa popsia vaikka ei olisi tulisen ystävä. Tasapainoinen. Ohut kuori. Hyvä pari jollekin raikkaalle, kuten vesimelonisalaatille.

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen