Hyppää sisältöön
Makkaratesti (1440x550)

Grillissä tirisee – makutestissä kesän 2025 mahtavimmat makkarat!

Päivitetty 14.5.2025

Onko varmempaa kesän merkkiä kuin grillissä paistuvan makkaran tuoksu? Testasimme valikoiman makkaroita grilliin ja hodareihin. Löydä makkaroista oma suosikkisi ja laita grilli sihisemään!

Pirkka Parhaat raakamakkara chorizo

Mikä: Lihaisan mehevä raakamakkara. Paista pannulla tai grillissä 15 minuuttia tai siskonmakkaran tapaan vaikka keitossa. Valmistaja Wursti Järvenpäässä.

Huomiot: Kivan ohut chorizo. Savupaprikainen, intensiivinen mausteisuus, ei liian tulinen.

Pirkka Grillaa vegemakkara

Mikä: Vegaaninen makkara sopii grilliin tai käytettäväksi kastikkeissa, keitoissa ja pataruoissa. Se on myös gluteeniton ja soijaton 100 % kasviperäinen makkara. Tämä sopii moneen ruokavalioon!

Huomiot: Pehmoinen sisus, pientä mausteisuutta. Hyvä perusnakki kesämenoon.

Naughty BRGR Dog NYC cheese

Mikä: Hodarinakki, jossa mausteena cheddarjuustoa, paahdettua sipulia, anchochiliä, pippuria, paprikaa ja yrttejä. Valmistettu Perniön makkaratehtaalla Salossa.

Huomiot: Juusto tirisee kivasti grillissä, mausteinen ja juustoinen. Pizzan tuoksu, hyvä kuori.

Pirkka Parhaat raakamakkara jalapeno-cheddar

Mikä: Monikäyttöinen herkkumakkara. Grillaa kypsäksi 15 minuutissa. Suomalaista sianlihaa. Sisältää cheddar-juustoa ja jalapenoa. Valmistaja Wursti Järvenpäässä.

Huomiot: Kapea, ei liian tulinen, juusto tasapainottaa jalapenoa. Cheddar tuo täyteläisyyttä. Herkullinen.

Naughty BRGR Dog savupekoni-aurajuusto

Mikä: Aurajuuston ja savupekonin makuinen hot dog -nakki. Valmistettu Perniön makkaratehtaalla Salossa.

Huomiot: Kivan kokoinen. Savuinen, tässä maistuu kunnolla sinihomejuusto ja pekoni. Paljon makua joka puraisulla. Näitä voisi syödä monta.

Pirkka Grillaa grillimakkara cheddar

Mikä: Juustoinen grillimakkara luonnonsuolessa on valmistettu suomalaisesta sianlihasta ja siinä on runsaasti cheddar-juustoa. Makkaran tekee Wursti Järvenpäässä.

Huomiot: Lihaisa, hyvää juustoa. Rakennetta löytyy, kuori ohut ja rapea. Mausteet tasapainossa.

Pups tulinen hot dog nakki

Mikä: Nakki on suunniteltu hodarisämpylän väliin, mutta toimii myös muissa ruoissa. Valmistettu kotimaisesta sianlihasta makkaramestarien käsityönä.

Huomiot: Oranssi nakki, rapea kuori, pehmeä sisus, mukava polte. Tulisen ystävälle. Ihana tuoksu. Hodarissa leipä tasapainottaa poltetta.

Pirkka Parhaat raakamakkara Amerikka

Mikä: Amerikka-henkinen mausteinen ohut raakamakkara luonnonsuolessa. Grillaa noin 15 minuuttia kypsäksi. Valmistaja Wursti Järvenpäässä.

Huomiot: Kivasti mausteisuutta korianterista, paprikasta ja valkosipulista sekä mietoa savun makua.

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen