Halloween-asut ja koristeet

Halloween-asut ja koristeet

Halloweenia voi vuonna 2017 juhlia Suomessa kahteenkin kertaan: 31.10. ja 3.11. K-Citymarketeista löydät koko kattauksen onnistuneisiin Halloween-juhliin!

Halloweenilla eli "kaikkien pyhien aatolla" (engl. All Hallow´s Eve) on pitkät perinteet, sillä ensimmäisiä kertoja sitä juhlivat jo muinaiset keltit ajanlaskun alussa Brittein saarilla. Silloin päivä tunnettiin talven alkamispäivänä, jolloin vainajat nousivat liikkumaan maan päälle. Myöhemmin Halloweeniin sekoittui myös kristillisiä perinteitä ja meidän päivinämme se tunnetaan ennen kaikkea Yhdysvalloissa naamiaisasuistaan ja "karkki tai kepponen" -leikistään.

Milloin on Halloween tänä vuonna?

Virallisesti Halloweenia vietetään aina lokakuun viimeisenä päivänä eli 31.10. Vuonna 2017 Halloween osuu siis tiistaille. Euroopassa tutumpi on pyhäinpäivä eli kristillisten pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä, ja sen aattona on on myös voitu juhlia Halloweenia. Monissa maissa pyhäinpäivää vietetään 1.11. mutta Suomessa päivän ajankohta on liukuva ja sitä vietetään 31.10.-6.11. välille osuvana lauantaina eli vuonna 2017 pyhäinpäivä on lauantaina 4.11.

Tänä vuonna Halloweenin juhlintaan on siis monta mahdollisuutta, alkaen virallisesta päivästä 31.10. sekä pyhäinpäivän aatosta 3.11. Juhlijoita, vaikkapa karmaisevia zombeja tai pikkunoitia, liikkuu pimenevässä syysillassa varmasti myös lauantaina 28.10. sekä lauantaina 4.11. 

Halloween-asut ja koristeet edullisesti K-Citymarketista

K-Citymarketeista löydät hauskoja ja jännittäviä Halloween-asusteita edulliseen hintaan. Asusteiden lisäksi valikoimissamme on myös paljon Halloween-koristeita, joilla loihdit juhlatunnelman käden käänteessä. Oranssit ja mustat koristeet, kasvovärit, erilaiset kynttilät ja lyhdyt sekä koristevalot sopivat juhlan teemaan. Tutustu myös vinkkeihin itse tehtyihin asuihin sekä onnistuneiden Halloween-juhlien järjestämiseen.

Halloween-reseptit

Ei juhlia ilman tarjottavaa! K-Ruoan herkulliset Halloween-reseptit sisältävät sesongin parhaita aineksia sekä tietysti hauskoja ja pelottavia hahmoja hämähäkeistä haamuihin. Tänä vuonna Halloween-tarjoilujen kruununa on mustaksi kuorrutettu Halloween-kakku, jonka kanssa maistuvat Halloween-kuppikakut. Lue K-Ruoka.fi:stä parhaat vinkit myös Halloweenin symboliksi nousseen kurpitsan käyttöön.

Pyhäinpäivänä rauhoitutaan yhteisen pöydän ääreen ja nautitaan syksyinen ateria - katso pyhäinpäivän parhaat menut.

Sinua saattaisi kiinnostaa