Halloween-asut ja koristeet

Halloween-asut ja koristeet

Halloweenia voi vuonna 2018 juhlia Suomessa kahteenkin kertaan: 31.10. ja 2.11. K-Citymarketista löydät ainekset onnistuneisiin Halloween-juhliin!

Halloweenilla eli "kaikkien pyhien aatolla" (engl. All Hallow´s Eve) on pitkät perinteet, sillä ensimmäisiä kertoja sitä juhlivat jo muinaiset keltit ajanlaskun alussa Brittein saarilla. Silloin päivä tunnettiin talven alkamispäivänä, jolloin vainajat nousivat liikkumaan maan päälle. Myöhemmin Halloweeniin sekoittui myös kristillisiä perinteitä ja meidän päivinämme se tunnetaan ennen kaikkea Yhdysvalloissa naamiaisasuistaan ja "karkki tai kepponen" -leikistään.

Milloin on Halloween vuonna 2018?

Virallisesti Halloweenia vietetään aina lokakuun viimeisenä päivänä eli 31.10. Vuonna 2018 Halloween osuu siis keskiviikolle. Euroopassa tutumpi on pyhäinpäivä eli kristillisten pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä, ja sen aattona on on myös voitu juhlia Halloweenia. Monissa maissa pyhäinpäivää vietetään 1.11. mutta Suomessa päivän ajankohta on liukuva ja sitä vietetään 31.10.-6.11. välille osuvana lauantaina eli vuonna 2018 pyhäinpäivä on lauantaina 3.11.

Tänä vuonna Halloweenin juhlintaan on siis monta mahdollisuutta, alkaen virallisesta päivästä 31.10. sekä pyhäinpäivän aatosta 2.11. Juhlijoita, vaikkapa karmaisevia zombeja tai pikkunoitia, liikkuu pimenevässä syysillassa varmasti myös lauantaina 27.10. sekä lauantaina 3.11. 

Halloween-asut ja koristeet

K-Citymarketeista löydät hauskoja ja jännittäviä Halloween-asusteita edulliseen hintaan. Asusteiden lisäksi valikoimissamme on myös paljon Halloween-koristeita, joilla loihdit juhlatunnelman käden käänteessä. Oranssit ja mustat koristeet, kasvovärit, erilaiset kynttilät ja lyhdyt sekä koristevalot sopivat juhlan teemaan. Tutustu myös vinkkeihin itse tehtyihin asuihin, itse tehtyihin koristeisiin sekä onnistuneiden Halloween-juhlien järjestämiseen.

Itse kaiverrettu kurpitsa kruunaa juhlat - katso, miten kurpitsan kaiverrus tehdään!

Halloween-reseptit

Ei juhlia ilman tarjottavaa! K-Ruoan herkulliset Halloween-reseptit sisältävät sesongin parhaita aineksia sekä tietysti hauskoja ja pelottavia hahmoja hämähäkeistä haamuihin.

Lakritsikreemillä täytetty hauska Halloween luukakku on tämän vuoden hitti Halloween-juhlapöydässä! Herkulliset Halloween-donitsit ja kuppikakut ovat myös mainiota tarjottavaa. Halloween-klassikosta, kurpitsasta syntyy niin suolaisia kuin makeitakin ruokia.

Pyhäinpäivänä rauhoitutaan yhteisen pöydän ääreen ja nautitaan syksyinen ateria - katso pyhäinpäivän parhaat menut.