Aloita kakkutaikinan valmistuksesta ja kakun paistamisesta. Leikkaa kakkupohja paiston jälkeen kolmeen kerrokseen ja valmista täyte reseptin mukaan. Aloita tämän jälkeen kakun kokoaminen alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Näin onnistut
1. Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan.
2. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.
3. Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
4. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päällimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
5. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.