Haamukakku 2022 länderi

Hu huu! Näin kokoat halloweenin karmivimman kakun

Päivitetty 3.7.2024

Tämä kakku saa halloweenvieraasi sanomaan hui! Haamukakku on koottu valmiista mutakakkupohjasta ja täytetty hurjan hyvillä herkuilla: lakuilla, jäätelöllä ja koristerakeilla. Jätskikakku on helppo tehdä, mutta kokoamisessa nopeus on valttia. Katso haamukakun kokoamiseen vinkit alta!

Halloweenin viilein jätskikakku on haamukakku! Haamukakku rakennetaan kulhon avulla ja sen sisältä löytyy mutakakkua, Leppis- ja vaniljajäätelöä ja lakuja, nam!

Esivalmistelut

  1. Ota mud cake sulamaan huoneenlämpöön 30 minuuttia etukäteen.

  2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (Ø 20 cm) huolellisesti tuorekelmulla. Paloittele lakritsit neljään osaan.

  3. Leikkaa Leppis jäätelöstä 10 viipaletta. Leikkaa vaniljajäätelöstä 20 viipaletta.

1. Ensimmäinen kerros

Asettele Leppis-jäätelöviipaleet tiiviisti pystyyn kulhon reunoille ja sitten pohjalle. Käytä kumihanskoja tai pakastepusseja käsien suojana ja toimi nopeasti, jottei jäätelö sula. Lopputuloksen tulisi olla mahdollisimman tasainen, joten voit tarvittaessa painella jäätelöä kasaan. Ripottele pohjalle puolet lakupaloista ja koristerakeista (n. 1 rkl).

Haamukakku vaihekuvat 1

2. Toinen kerros

Tee seuraava kerros vaniljajäätelön paloista. Painele jäätelöviipaleita kulhon pohjalle ja reunoille, asettelun kanssa ei tarvitse tässä kohtaa olla niin tarkkana. Käytä vaniljajäätelöstä noin puolet, sillä sitä tulisi jäädä vielä yhteen jäätelökerrokseen.

Haamukakku vaihekuvat 2

3. Kolmas kerros

Lisää vaniljajäätelön päälle loput lakut ja koristerakeet ja painele loppu vaniljajäätelö tiiviisti ja tasaisesti kulhoon. Nosta mutakakku ylösalaisin jäätelön päälle ja paina kevyesti. Peitä kulho kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.

Haamukakku vaihekuvat 3

4. Koristelu

Pyöritä musta sokerimassa kolmeksi palloksi ja kauli niistä haamulle silmät ja suu. Tee samalla tavalla punaposket vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Kumoa jäätelökakku varovasti tarjoilualustalle ja poista kelmu. Levitä kermavaahto pinnalle. Lisää silmät, suu ja posket. Tarjoa heti.

Haamukakku vaihekuvat 4

Halloween-tarjoilut helposti K-kaupasta

Lisää ideoita ja reseptejä halloweeniin!