6 hauskaa halloween-leikkiä lapsille

6 hauskaa halloween-leikkiä lapsille

Päivitetty 12.7.2022

Halloween on koko perheen juhla, johon kuuluvat jännittävät koristeet ja asut, karmivat herkut sekä tietysti hauskat leikit ja pelit. Katso vinkit parhaisiin halloween-peleihin ja -leikkeihin!

Halloween-pikkunoitien ja -monstereiden ylimääräistä energiaa saa kätevästi purettua leikkien. Keräsimme yhteen ideoita hauskoista halloween-peleistä ja leikeistä!

1. Aarrejahti

Piilota hämähäkkejä, lepakoita, pääkalloja tai muita halloween-koristeita sisälle tai puutarhaan ja laita lapset etsimään niitä aarrekartan tai "bingoruudukon" kanssa. Kaikki löytänyt saa herkullisen palkinnon!

2. Monsterikeilaus

Askartele ja maalaa tyhjistä säilyketölkeistä erilaisia monsterihahmoja ja kokoa ne kolmion muotoiseksi torniksi. Kuinka monella heitolla torni kaatuu?

3. Kasvomaalaus

Mitä olisi halloween ilman hassuttelua kasvomaaleilla? Laita esille valikoima kasvovärejä ja anna luovuuden kukoistaa. Taiteilualue kannattaa rajata esimerkiksi lastenhuoneeseen tai keittiöön, suojata sekä lapset että ympäristö hyvin ja ohjata joukkio maalaustuokion jälkeen kylpyhuoneen kautta jatkamaan leikkejään.

Ideoita kasvomaalauksiin:

  • Kissa
  • Noita-akka
  • Merirosvo
  • Pääkallo
  • Vampyyri
  • Klovni tai pelle
  • Hämähäkki, lepakko tai vaikka kurpitsa koristeena poskessa tai otsalla

Osta kasvomaalausvärit verkkokaupasta >

4. Halloween-keksien ja Halloween-muffinssien koristelu

Leivo iso satsi keksejä, marenkeja tai muffinsseja ja anna lasten koristella ne. Oreo-keksit, vaahtokarkit, turkinpippurit, lakritsi sekä tumma suklaa ja erilaiset värikkäät leivontakoristeet ja koristerakeet sopivat tähän mainiosti. Muista myös hauskat sokerimassasta valmistetut silmät. Hauskaa ja herkullista!

Inspiroidu K-Ruoan resepteistä ja koristeluista:

Osta leivontakoristeet verkkokaupasta

5. Aasinhäntä-pelin Halloween-versio

Monet vanhemmat muistavat lapsuuden synttäreiltä perinteisen aasinhännän kiinnitys -pelin. Askartele pelistä uusi versio halloweeniksi ja laita lapset kiinnittämään mustalle kissalle häntää, hämähäkkiä verkkoon tai laittamaan luurangolle rusetti kaulaan. Kuka osuu lähimmäksi ja voittaa?

6. Askartele Halloween-piñata

Hauska piñata sopii lastenjuhliin myös Halloweenina. Ideana on lyödä herkuilla täytettyä piñata-palloa vuorotellen kepillä silmät sidottuina, kunnes pallo rikkoutuu ja herkut lentävät kaikkialle!

Askartele helppo piñata itse käyttäen oranssia ja mustaa kreppipaperia ja silkkinauhaa tai käytä vie luovuus uudelle tasolle ja valmista upea kurpitsa-, lepakko-, pääkallo- tai kummituspiñata.

Katso piñatan ohjeet täältä