Tuoreita kuorellisia mandariineja puisen leikkuulaudan päällä. Yksi mandariini on leikattu puolikkaaksi. K-Ruoka raaka-aine.

Makea mandariini piristää kevättalvella

Julkaistu 28.10.2024

Mandariinit ovat monen suosikkihedelmiä niiden makean hapokkaan makunsa ja helposti irtoavan kuorensa ansiosta. Mandariinit ovat lähes yhtä hyviä C-vitamiinipommeja kuin appelsiinit ja niitä saa kaupoista edullisesti pitkin kevättalvea. Mandariinit maistuvat monelle tuoreeltaan, mutta kannattaa kokeilla mandariinia myös leivonnassa ja ruoanlaitossa!

Milloin mandariinit ovat parhaimmillaan?

Mandariinien parhain sesonki on helmikuusta huhtikuuhun, jolloin mandariineja tuodaan Espanjasta, Israelista ja Marokosta.

Mitä eroa on mandariinilla, klementiinillä ja satsumalla?

Klementiinit ja satsumat ovat itse asiassa mandariinista jalostettuja lajikkeita, mutta mandariini on jäänyt puhekielessä yleisnimitykseksi kaikille makeammille pikkusitruksille. Oikeita mandariineja myydään nykyään vähemmän, koska niissä on normaalisti siemeniä, jotka tuntuvat joistakin ikävältä syödessä. Klementiineissä ja satsumoissa ei yleensä ole siemeniä. Klementiinit ovat myös yleensä mandariineja hapokkaampia, satsumoista puolestaan puuttuu hapokkuus.

Miten käyttää mandariineja?

Monet popsivat mandariinit kuorittuna suuhunsa ja tuoreena mandariineista saakin parhaiten niiden terveelliset ravinto- ja kivennäisaineet käyttöön. Siksipä mandariini tuoreeltaan sopii hyvin erilaisiin salaatteihin tuomaan makeutta. Ruoanlaitossa mandariini sopii erityisen hyvin miedon makuisen kanan kaveriksi.

Nappaa mandariinit näppärästi verkkokaupasta

Lisää ideoita sitrushedelmien käyttöön keittiössä