Joulu
Illanistujaiset ja pikkujoulut – tästä reseptit ja ruokavinkit

Illanistujaiset ja pikkujoulut – tästä reseptit ja ruokavinkit

Ystävien kesken on ihana juhlia. Olemme koonneet tälle sivulle kaiken tarvittavan upeiden pikkujoulujen tai illanistujaisten järjestämiseen. 

Ruokaisia reseptejä illanistujaisiin

Rentoihin illanistujaisiin sopivat hyvin erilaiset sormisyötävät ja pienet suolaiset leivonnaiset. Suolaiset piiraat kuten savuporoneliöt, pienet juustopiirakat ja hauskat sushisandwichit. Gluteenittomaan ruokavalioon sopii gluteeniton vuohenjuustokakku ja vegaanille Härkis-tacot. Myös erilaiset nyhtölihat ja -leivät ovat trendikkäitä tarjottavia pikkujouluihin. Naposteltavaksi sormisyötäviksi ikisuosikkeja ovat serrano-kinkkurullat tai lohirullat.

Tahnat ja tahinit sopivat mainiosti erilaisten keksien, sipsien ja kasvisten dippailuun. Muista myös illaistujaisten ikisuosikki, juustotarjotin mainioine makupareineen.

Pikkujoulujen makeat jälkkärit

Makeat pikkusyötävät sopivat mainiosti pikkujoulujen jälkiruokapöytään. Hurmaa vieraat näyttävällä karpalojuustokakullaitse tehdyllä Daimilla ja jouluisilla luumutötteröillä tai kokoa pöytään helposti valmistuvia naposteltavia: juusto-persimonpipareita, suklaamandariineja ja -persimoneja, viikunatorttuja ja  ja rocky roadeja.

Muista myös erityisruokavaliota noudattavat vieraat: gluteenitoomat dallaspullat sopivat keliaakikoille, taatelineliöt vegaanille ja nopea banaanijäätelö maidotonta ruokavaliota noudattavaille.

Valitse hyvä teema ja herkullinen menu

Pikkujoulujen teeman voit rakentaa leffan, bändin tai ruokatrendin ympärille. Menun suunnittelun voit aloittaa vaikka päättämällä tarjoilun päävärin tai muistelemalla viime lomamatkakohteen ruokakulttuuria. Kun juhlien ruokalajeja yhdistää tietty idea, tarjoiltavat saavat isomman merkityksen.

Revityt herkut eli nyhtöreseptit ovat edelleen suuressa suosiossa. Suunnittele pikkujoulujesi teema ja menu vaikkapa trendikkään meksikolaisen pulled chickenin eli revityn kanan ympärille. Pulled chicken on pulled porkin kanasta valmistettava mehukas vastine.

Juhlien järjestäjän muistilista

 • Lähetä kutsut ajoissa. Pyydä vieraitasi vastaamaan kutsuun ja ilmoittamaan erityisruokavalioistaan.
 • Suunnittele, mitä tarjoat: mitä ostat valmiina, ja mitä valmistat itse. Pyydä tarvittaessa apuvoimia juhliin ja tee selkeä työnjako.
 • Tee aikataulu leipomista ja ruokien valmistelua varten. Aloita leivonnaisista, jotka kestävät pakastamisen.
 • Tarkista astioiden riittävyys ja liinojen kunto, lainaa tarvittaessa lisää.
 • Järjestä kodin yleiset tilat juhlakuntoon. Huolehdi, että istumapaikkoja ja laskutilaa on tarpeeksi.
 • Valmista ruoat ja kata pöytä tarvittaessa edellisenä päivänä mahdollisimman valmiiksi. Jaa vastuualueita, kuka huolehtii juhlien aikana mistäkin.
 • Nosta tarjottavat vadeille valmiiksi kylmään.
 • Viimeistele koti kukilla ja valaistuksella.
 • Viritä tunnelma huippuunsa juhlien teemaan sopivalla musiikilla.
 • Juhli ja nauti! Hyvin suunnitelluissa juhlissa on varaa improvisoida.

Katso videolta helpot vinkit pikkujoulujen revityimmän reseptin valmistukseen.

Pikkujoulujen juustoherkut

  Parhaat vinkit pikkujouluihin