Joululeivonnaiset jokaiseen makuun

Joululeivonnaiset jokaiseen makuun

Päivitetty 26.10.2023

Joululeivonnaiset ja leipominen ovat ihana tapa aloittaa jouluvalmistelut, koska keittiöstä leviää ihana kanelin, neilikan, voin ja sokerin tuoksu. Joululeivonnaisista löytyvät perinteiset ja uudet suosikit jokaiselle herkkusuulle.

Joulu on isojen ja pienten leipurien juhla-aikaa. Valmista joululeivonnaiset, kuten piparkakut, joulutortut ja jouluiset kuivakakut, ajoissa ennen viime hetken hoppua. Olemme koonneet tälle sivulle kaikki tarvitsemasi tiedot ihaniin joulun leivontapuuhiin. Ainekset leivontaan löydät lähimmästä K-ruokakaupastasi.

Piparkakut eli piparit

Piparkakut kuuluvat jouluun niin jälkiruokana kuin jouluglögin kanssa nautittuna, mutta sopivat erinoimaisesti myös joulun koristeluihin. Piparitaikinasta saat taiottua upeita piparkakkutaloja tai hienoja piparikransseja, joita voit antaa vaikkapa ystäville joulutuomisiksi. Pipareita tehdessä voi päästää luovuutensa valloilleen niin muotojen kuin koristeluiden kanssa ja piparkakkujen leivonta onkin hauskaa perheen yhteistä puuhaa!

Piparikranssi 2023 (680x300) Kuvassa: Piparikranssi

Joulukeksit

Piparkakkujen lisäksi itse leivotut keksit sopivat myös mainiosti joululahjaksi. Leipomisesta pitävälle voi hankkia valmiit keksiainekset kauniiseen lasipurkkiin pakattuna. Muista liittää tulostettu tai käsinkirjoitettu resepti mukaan lahjaan!

Piparileivokset (680x300) Kuvassa: Piparileivokset

Joulun kakut

Joulu on vuoden suurin ruokajuhla ja se näkyy myös joulun ajan tarjottavissa. Kaunis jouluinen kakku koristaa monen juhlapöytää. Joulukakuista löytyy takuulla suosikkeja jokaiselle: mehevät maustekakut, jouluisin mauin maustetut juustokakut ja jouluherkuilla täytetyt täytekakut maistuvat kaikille.

Minitaatelikakut (680x300) Kuvassa: Minitaatelikakut

Joulupullat

Joululeivonnaiset sopivat mainiosti joulunajan viemisiksi. Lämpimät ja kuohkeat joulupullat ovat ehdottomasti viemisten klassikko. Lämpimät joulupullat ovat ihanan mehevä saatava kylmän talven keskellä.

Joulupulla 680x300 Kuvassa: Joulupulla

Joulutortut

Joulutortut eli tähtitortut ovat ehdottomasti perinteisimmät joululeivonnaiset. Ne voidaan täyttää niin suolaisella kuin makeallakin täytteellä ja taitella eri muotoihin. Voitaikinan voi valmistaa pienellä vaivalla alusta asti itse, mutta valmistaikina auttaa kiireistä leipuria. Perinteisten luumuhillon ja tähtimuodon lisäksi kannattaa kokeilla joulutorttuihin uusia yllättäviä täytteitä ja muotoja!

Joulutorttukukat 2023 (680x300) Kuvassa: Joulutorttukukat

Jouluhalko

Jouluhalko on käärretortun mallinen joululeivonnainen, joka on saanut alkunsa Ranskasta. Bûche de Noël eli jouluhalko on suklainen ja nimensä mukaisesti halon muotoinen leivonnainen. Mascarponejuusto, rommirusinamakeiset ja suklaa maustavat täyteläistä jouluhalkoa. 

Jouluhalko 680x300 Kuvassa: Jouluhalko

Tarvikkeet ihanaan joululeivontaan löydät verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton

Sinua saattaisi kiinnostaa