Joululeivonnaiset jokaiseen makuun

Joululeivonnaiset jokaiseen makuun

Keittiöstä leviää ihana kanelin, neilikan, voin ja sokerin tuoksu. Joululeivonnaiset ja leipominen ovat ihana tapa aloittaa jouluvalmistelut.

Joulu on isojen ja pienten leipurien juhla-aikaa. Valmista piparkakut, joulutortut ja muut joululeivonnaiset kuten hedelmäkakku, joulukakku, joulun suklaakakku ja joulupullat itse ajoissa ennen viime hetken hoppua. Olemme koonneet tälle sivulle kaikki tarvitsemasi tiedot ihaniin joulun leivontapuuhiin. Ainekset leivontaan löydät lähimmästä K-ruokakaupastasi.

Joulun parhaat maut

Itse tehtyjä herkkuja on hauska antaa ja saada lahjaksi. Lue vinkkimme, kuinka valmistat helppotekoiset makeiset ja loihdit herkullisia jouluviemisiä. Loihdi vaikka alkajaisiksi ihana piparimudcake tai appelsiinipipareita!

Joulun keksit

Piparkakut kuuluvat jouluun niin jälkiruokana kuin jouluglögin kanssa nautittuna, mutta sopivat erinoimaisesti myös joulun koristeluihin. Löydä parhaat ohjeet piparkakkutaikinan tekoon, piparkakkujen leivontaan ja lukemattomiin koristeluvaihtoehtoihin. Täältä keräät myös hauskimmat ideat piparkakkutalon ja muiden piparkakkuesineiden rakentamiseen. Joulun ajan tuliaiseksi sopii vaikka hauska piparireki.

Itse leivotut keksit sopivat myös mainiosti joululahjaksi. Valmista vaikkapa teen ystäville maistuvia Earl Grey keksejä ja pakkaa ne kauniiseen rasiaan. Pistaasi-suklaakeksit sopivat pähkinänystäville ja gluteenittomat voileipäkeksit vaikkapa hillopurnukan keran keliaakikkokaverille. Leipomisesta pitävälle voi hankkia valmiit keksiainekset kauniiseen lasipurkkiin pakattuna. Muista liittää tulostettu tai käsin kirjoitettu resepti mukaan lahjaan!

Joulun kakut

Joulu on vuoden suurin ruokajuhla ja se näkyy myös joulun ajan tarjottavissa. Kauniit kakut koristavat monen jouluista kahvipöytää. Erilaiset kuivakakut ja hedelmäkakut ovat tuttuja joululeivonnaisia. Kokeile tänä jouluna vaikkapa suklaista rommirusina-cashewkakkua, lakritsin ystäville maistuu suklaa-lakutiikerikakku. Juustokakun ystävien kannattaa valmistaa upea karpalo-kinuskijuustokakku tai hauska upside down -juustokakku. Ikisuosikki joulukakku on mikäpä muukaan kuin mausteinen glögijuustokakku.

Katso myös vinkit helppoon kakkuun.

Joulupullat

Joululeivonnaiset sopivat mainiosti joulunajan viemisiksi. Vuokaan leivottava joulupulla tai joulukuusen malliin koottavat pienetjoulupullaton helppo leipoa ja pakata tuliaisiksi. Kokeilisitko tänä jouluna piparipullia?

Joulutortut

Joulutortut eli tähtitortut maistuvat niin suolaisella kuin makealla täytteellä. Voitaikinan voi valmistaa pienellä vaivalla alusta asti itse, mutta valmistaikina auttaa kiireistä leipuria. Kokeile tänä jouluna vaikkapa persimon-vaniljatorttuja, viikunatorttuja tai voitaikinasta valmistettavia savuporoneliöitä. Kurkkaa myös vinkit eri muotoisten joulutorttujen taitteluun!

Jouluhalko

Jouluhalko on käärretortun mallinen joululeivonnainen, joka on saanut alkunsa Ranskasta. Bûche de Noël eli jouluhalko on suklainen ja nim,ensä mukaisesti halon muotoinen leivonnainen. Mascarponejuusto, rommirusinamakeiset ja suklaa maustavat täyteläistä jouluhalkoa. 

Lisää vinkkejä maukkaiden joululeivonnaisten valmistukseen löydät K-Ruoka.fin reseptihausta.

Herkullista joulua!