Blinien täytteet

Blinien täytteet

Päivitetty 29.8.2018

Bliniaterian kruunaavat monipuoliset täytteet. Vain mielikuvitus on rajana!

Perinteisiä täytteitä ovat mäti, smetana, suolakurkku ja sipuli, mutta täytteiksi sopivat erinomaisesti myös vaikkapa hapankaali tai sienisalaatti.

Kokeile myös porotäytettä tai kasvistäytettä. Täytteiden valinnassa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja kuunnella omia mielitekoja, sillä myös Venäjällä täytteet vaihtelevat suuresti alueen ja vuodenajan mukaan. Aterian viimeiset blinit tarjoillaan yleensä makean täytteen, kuten hillon ja smetanan kera.

Blinipannukakku

Blinejä isolle joukolle?

Jos valmistat blinejä suurelle vierasjoukolle, käy kaikkien lettujen erikseen paistaminen työlääksi. Täydellinen ratkaisu on blinipannukakku! Täytteeksi käyvät kaikki pienempiinkin blineihin sopivat täytteet, ja ne voi kätevästi asetella jo valmiiksi jättiblinin päälle.

Kalamestarin vinkit

K-kalamestari Thomas Hemming neuvoo mädin lisäksi kokeilemaan blinien kanssa erilaisia kalalisukkeita. "Yksi oiva kalalisuke blineille on lohitartar. Sen valmistaminen on todella helppoa. Leikkaa lohi ja sipuli pieneksi, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla."

Myös erilaiset viettelykset tuovat blinipöytään monipuolisuutta. Lohiviettelyksiä löytyy usein K-kauppojen kalatiskeiltä, mutta valmistus onnistuu myös kotona. K-kalamestari ohjaa leikkaamaan savukalaa pieneksi, lisäämään joukkoon majoneesia ja esimerkiksi herneitä.

Katso alta kalamestarin vinkit videolta.