Tuunaa valmiit joululaatikot gourmet-kuntoon!

Tuunaa valmiit joululaatikot gourmet-kuntoon!

Päivitetty 5.11.2021

Kaikkea ei joulun alla ehdi, eikä tarvitse tehdä itse. Kaupan valmislaatikot helpottavat kotikokin urakkaa. Ripaus mausteita ja tilkka kermaa, niin valmislaatikot muuntuvat hetkessä gourmet-kuntoon.

Mausta laatikot mieleisiksi

Valmislaatikoita voi muunnella mieleisikseen ja tuoda siten oman kädenjälkensä niihin:

  • Lorauta sekaan tilkka kermaa pehmentämään rakennetta ja makua. Kokeile myös smetanaa esimerkiksi lanttulaatikon joukossa. Perunalaatikkoon voi kerman sijaan lisätä myös nokareen voita.

  • Makean ystävä sekoittaa perunalaatikon sekaan lorauksen siirappia makua, väriä ja makeutta tuomaan. Rouhaise joukkoon myös muskottipähkinää tai kanelia.

  • Mausta lanttulaatikko inkiväärillä, tujauksella neilikkaa, kardemummaa ja maustepippuria. Tai kokeile valmista piparkakkumausteseosta.

  • Porkkanalaatikkoon sopivat puolestaan neilikka, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita mausteet varovasti, jotta riisinjyvät eivät rikkoudu.

Laatikot kuvitus

Kauniisti esille

Kermatilkan ja mausteiden lisäämisen jälkeen lusikoi laatikko uuninkestävään vuokaan. Tee halutessasi pinnalle kuvioita lusikan avulla. Ripottele pinnalle korppujauhoa tai koristele laatikko mantelilastuilla. Lisää vielä muutama nokare voita laatikon pinnalle ennen laatikon sujauttamista uuniin.

Lämmitä laatikoita 175-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia. Nosta herkulliset laatikot joulupöytään tarjolle kauniissa uunivuoissa.

Juuressoseet käyttöön

Kiireinen kotikokki oikoo mutkia myös Pirkka sarjan valmiilla juuressoseilla. Soseiden avulla valmistat nopeasti kotitekoiset laatikot.

Valmista nopeatekoinen porkkanalaatikko Pirkka Luomu porkkanasoseesta. Helppo lanttulaatikko puolestaan syntyy käyttämällä Pirkan lanttusosetta. Myös perunalaatikko onnistuu ilman perunateatteria, kun käytät pakasteena myytävää perunasoseainesta.

Myös joulupöydän uudempi tulokas – bataattilaatikko – syntyy käden käänteessä Pirkka bataattisoseen avulla.

Nappaa nämä valmislaatikot kaupan hyllyltä

Pirkka porkkana-, lanttu- ja perunalaatikko maistuvat perinteisiltä joululaatikoilta. Näillä oikaiset kätevästi joulupöydän tarjoiluissa! Kaikilla laatikoilla on Hyvää Suomesta -merkki.Pirkka porkkana-, lanttu- ja perunalaatikko maistuvat perinteisiltä joululaatikoilta. Näillä oikaiset kätevästi joulupöydän tarjoiluissa! Kaikilla laatikoilla on Hyvää Suomesta -merkki.

Pirkka porkkanalaatikko 350g - kuva

Pirkka porkkanalaatikko 350g

Katso lisää ›

Pirkka perunalaatikko 350g - kuva

Pirkka perunalaatikko 350g

Katso lisää ›

Pirkka lanttulaatikko 350g - kuva

Pirkka lanttulaatikko 350g

Katso lisää ›