Joulu
Joulun herkullisimmat leivät

Joulun herkullisimmat leivät

Joululeipä kuuluvat monen perheen jouluperinteisiin. Herkullinen joululeipä syntyy helposti itse leipomalla. Itse tehty ja kauniisti paketoitu joululeipä on myös mainio joululahjaidea. 

Joulun suosikkileipiä on lukemattomia aina saaristolaisleivästä perinteisiin joululimppuihin, vuokaleipiin ja erilaisiin mausteisiin leipiin. Tässä ihanimmat leipäreseptit!

Vuokaleipä

Omena-hasselpähkinäkierreleipä on maustuva herkku ja vieläpä näyttävä tarjottava. Rukiisessa puolukkavuokaleivässä on myös jouluisia makuja. K-ruokamestari Toni Sorsa K-Market Ylämyllystä suosittelee erityisesti joulun pähkinä-hedelmäleipää.

-Leivon sen jo hyvissä ajoin ennen joulua. Se on loistava pari juustojen, etenkin sinihomejuuston kanssa, Toni vinkaa.

Pataleipä

Rapea joulupataleipä valmistuu ilman vaivaamista, kun annat sen kohota rauhassa yön yli. Leipä paistetaan valurautapadassa.

Saaristolaisleipä

Klassinen saaristolaisleipä on joulun siirappinen leipäsuosikki. Paista leipä suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa ja pakkaa kauniisti sellofaaniin. Saaristolaisleivän makupariksi sopii vaikkapa skagenröra, tässäpä mainio joulunajan tuliaispari!

Joululimppu

Monesta joulupöydästä löytyy juuri tumma tai vaalea joululimppu. Perinteinen makeahko ja rukiinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Limpun mausteeksi sopivat myös pehmeät viikunat, juuressose tai katajanmarjat.

Näkkileipä 

Itse tehty näkkileipä on ihana joulunajan tuliainen ja maistuu myös juustotarjottimen antimien kera. Suolapähkinänäkkileipä, helppo näkkileipä, siemensnack ja helppo siemennäkkäri maistuvat takuuvarmasti myös joulun jälkeen. 

K-kauppojen leipävalikoima pelastaa joulukiireessä

Kiireisimpiä auttaa jouluvalmistelujen keskellä K-ruokakakuppojen laaja ja tuore leipävalikoima. K-ruokakauppojen paistopisteistä saa leipää moneen makuun, jokaiselle jotakin. Myös muusta leipävalikoimasta löytyy joulun aikaan sopivia leipiä, kuten mausteisia joululimppuja ja saaristolaisleipää. Pirkka-saaristolaisleipä on mainio kumppani niin kala- kuin liharuoille.