Joulun herkullisimmat leivät

Joulun herkullisimmat leivät

Päivitetty 4.12.2023

Joululeivät kuuluvat monen jouluperinteisiin. Herkullinen joululeipä syntyy helposti itse leipomalla, mutta myös kaupasta löytyy ihania jouluisia leipiä ostoskoriin poimittavaksi. Kauniisti paketoitu joululeipä on myös mainio joululahjaidea. Tee jouluksi rapeita pataleipiä, meheviä saaristolaisleipiä tai vaikka pehmeitä sämpylöitä.

Saaristolaisleipä

Klassinen saaristolaisleipä on joulun leipäsuosikki. Paista mehevä leipä suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa ja pakkaa kauniisti sellofaaniin. Kalapöydästä saaristolaisleivän päälle kootaan graavilohta tai skagenröraa.

Saaristolaisleipä 2023 (680x300) Kuvassa: Saaristolaisleipä

Pataleipä

Rapea pataleipä valmistuu ilman vaivaamista, ja onnistuu kokemattomaltakin leipurilta! Anna leivän kohota rauhassa yön yli ja paista se valurautapadassa. Näihin leipiin syntyy ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus!

Punajuuripataleipä (680x300) Kuvassa: Punajuuripataleipä

Joululimppu

Joululimppu on juuri sopivan mausteinen, rukiinen ja makeahko leipä, joka maistuu monelle jouluruokailijalle. Perinteinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Limpun mausteeksi sopivat myös pehmeät viikunat, juuressose tai katajanmarjat.

Piimälimppu 2019 kuvitus Kuvitus: Piimälimppu

Joulun sämpylät

Pehmeät sämpylät ovat varma suosikki myös jouluisessa pöydässä. Tee taikina jo edellisenä päivänä, paista ja tarjoa voinokareen kera. Joulupöydästä ylijääneet sämpylät maistuvat varmasti myös iltapalana!

Porkkanasämpylät raasteesta 2023 (680x300) Kuvassa: Porkkanasämpylät raasteesta

Näkkileipä 

Itse tehty näkkileipä valmistuu yllättävän helposti yhdistelemällä ainekset yhteen. Rouheamman version näkkäristä saat, kun lisäät siihen erilaisia siemeniä. Näkkileipä on myös ihana joulunajan tuliainen ja maistuu erityisen hyvältä juustotarjottimen antimien kera.

Saaristolaisnäkkileipä (680x300) Kuvassa: Saaristolaisnäkkileipä

Kaupan valmiit joululeivät

Kiireisimpiä auttaa jouluvalmistelujen keskellä K-ruokakakauppojen laaja. Paistopisteistä saa leipää moneen makuun. Myös muusta leipävalikoimasta löytyy joulun aikaan sopivia leipiä, kuten joululimppuja ja saaristolaisleipää.

Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300g - kuva

Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat siemennäkkileipä 210 g - kuva

Pirkka Parhaat siemennäkkileipä 210 g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat kauravarraspalat 250g - kuva

Pirkka Parhaat kauravarraspalat 250g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat Ruisvarraspalat 250g - kuva

Pirkka Parhaat Ruisvarraspalat 250g

Katso lisää ›