Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Monelle makeat tähtitortut ovat joulun alla tutumpi maku, mutta myös suolaiset joulutortut sopivat hyvin joulun herkuiksi. Ne ovat loistava tarjottava niin pikkujouluissa, joulumyyjäisissä kuin joulun päivinäkin!

Makeat joulutortut ovat monelle jokavuotinen joulupöydän herkku, mutta myös suolaiset tähtitortut sopivat jouluun! Suolainen täyte torttuihin on helppo muokata sopimaan omaan makuun ja siitä voi valmistaa niin liha- kuin kasvisversion. Perinteisten tähtitorttujen sijaan voi- ja lehtitaikinasta voi tehdä esimerkiksi pasteijoita tai piirakoita joulupöytään.

Joulutorttujen täyte lihasta

Lihasta saa luotua herkullisen täytteen joulutortuille. Kinkun ja jauhelihan lisäksi myös poronliha on maukas lisä torttutäytteeseen. Täytteeseen voi lisätä esimerkiksi tuorejuustoa, sieniä tai tehdä pasteijamainen täyte riisin kanssa.

Savuporoneliöt (680x300) Kuvassa: Savuporoneliöt

Torttutäytteet kalasta

Joulun kalapöytään voi tehdä myös naposteltavia joulutorttuja! Lohi on klassinen joulupöydän herkku, mutta suolaisiin torttuihin sopii täytteeksi myös tonnikala. Joulutortut voi halutessaan kruunata kalanmädillä.

Lohitähtitortut (680x300) Kuvassa: Lohitähtitortut

Kasvis- ja juustotäytteet joulutorttuihin

Käytä suolaisten joulutorttujen täytteessä kasviksia ja juustoja yhdessä tai erikseen! Fetajuusto on oivallinen vaihtoehto herkullisen täytteen valmistukseen ja sen kanssa sopii vaikkapa pinaatti. Mozzarella auttaa taittamaan chilin tulisuutta ja punajuuresta voi tehdä kokonaisen piirakan joulupöytään.

Tomaatti-juustoneliöt (680x300) Kuvassa: Tomaatti-juustoneliöt

Suolaiset joulutorttutäytteet kätevästi myös verkkokaupasta!