Vatkattu brie 2023 (1440x550)

Alkuruoat juhlaan – Parhaat alkupalat aterian aloittajaisiksi

Julkaistu 19.2.2024

Alkuruoka aloittaa pitkän ja kiireettömän päivällisen. Tarjoile alkuruokana pieni, mutta mietitty annos, joka herättelee ruokahalua juuri sopivasti. Alkuruoaksi sopivat erilaiset pikkupalat ja naposteltavat, kevyempi lämmittävä keitto tai maukas salaatti. Olipa kyseessä hieno gourmet-illallinen tai rennommat illanistujaiset, löydät parhaat reseptit alkupaloihin K-Ruoasta!

Pienet alkupalat herättävät ruokahalun

Ihanista pikkupaloista saat luotua herkullisen alkuruoan juhlavammallekin päivälliselle. Tuo pikkupalat pöytään isolla tarjottimella jokaisen itse otettavaksi tai asettele suupalat yksittäisille lautasille.

Ihanat keitot alkuruoaksi

Kevyet keitot sopivat mainiosti alkupalaksi herättämään ruokahalun. Erityisesti sosekeitoista saat herkullisia alkuruokia, sillä niihin saa paljon eri makuja mukaan. Lisäksi keitot valmistuvat helposti alkuruoaksi!

Alkuruokana raikas salaatti

Salaatit ovat herkullisia alkuruokia, joilla saa heräteltyä ruokahalua. Hyödynnä salaateissa sesongin eri kasviksia ja hedelmiä, ja lisää joukkoon esimerkiksi juustoa tuomaan lisää makua salaattiin. Erilaiset kastikkeet myös tuovat oman säväyksensä salaatille.

Ota talteen myös nämä juhlien tarjoiluideat