Kukat ystävälle ja rakkaalle - tulppaani on varma valinta helmikuussa

Kukat ystävälle ja rakkaalle - tulppaani on varma valinta helmikuussa

Päivitetty 28.12.2023

Kotimaisten tulppaanien sesonki huipentuu ystävänpäiväksi. Hyvä lahja onkin ilahduttaa ystävää kotimaisilla kukilla.

Ystävänpäivänä rakkaat ja ystävät muistavat toisiaan lahjoilla ja korteilla. Paras lahja lienee kaunis kukkakimppu, joka ilahduttaa silmää eikä kasvata kodin tavaravuorta. Tulppaaneilla suomalaiset ilahduttavat toisiaan vuosi vuodelta enemmän. Juuri ystävänpäivänä tulppaani on oiva lahja, koska sen kotimainen sesonki on parhaimmillaan! K-ruokakaupoissa myytävät tulppaanit ovat 100 % suomalaisia.

Tulppaani on ruusun ohella suomalaisten lempikukka. Sitä ostetaan kotiin omaksi iloksi yhtä paljon kuin lahjaksikin! Tulppaanin suosiota kasvattaa myös 14.2. vietettävä ystävänpäivä.

Tarkista oman kauppasi kukkavalikoima!

Sesonki neljä kuukautta

Normaali tulppaanin sesonkikausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy pääsiäiseen. Pirkka-tulppaania viljelee K-ruokakaupoille Lepolan puutarha Turussa ja Partaharjun puutarha Pieksämäellä. Tulppaaneja myydään Suomessa vuosittain kymmeniä miljoonia kappaleita.

Tulppaani on helppo hoidettava

Tulppaanien hoito on helppoa. Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Tulppaanit tulee asettaa maljakkoon kylmään vähäiseen veteen. Vettä lisätään tarvittaessa, kun sitä kuluu. Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Tulppaanit tulee säilyttää hieman kauempana paljon etyleeniä tuottavista hedelmistä kuten banaaneista.