• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aprikoosikaritsaa

Aprikoosikaritsassa maistuvat jogurtti, inkivääri ja aprikoosit. Annos saa rapeutta paahdetuista mantelilastuista.
Aprikoosikaritsaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 91,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • 1dlmantelilastuja
    • 2rkltuoretta minttua tai timjamia hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa aprikoosit suikaleiksi. Paahda mantelilastut kevyesti kuumassa pannussa.
  2. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa tilkassa öljyä. Siirrä lihat lautaselle. Kiehauta öljyssä sipulit. Lisää joukkoon aprikoosit ja lihasuikaleet.
  3. Kaada paistokasariin vesi. Mausta kastike suolalla, inkivääritahnalla sekä ripauksella kanelia ja kardemummaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia.
  4. Sekoita kastikkeeseen ruokajogurtti. Hauduta edelleen muutama minuutti. Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua minttua ja paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 91,3 kcal382 kJ
  • Proteiinia7,34 g
  • Hiilihydraatteja4,13 g
  • Rasvaa4,89 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille