Hyppää sisältöön
AprikoosikaritsaaTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Aprikoosikaritsaa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Aprikoosikaritsassa maistuvat jogurtti, inkivääri ja aprikoosit. Annos saa rapeutta paahdetuista mantelilastuista.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 300 g marinoitua karitsan paahtopaistia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ps (200 g) Pirkka pehmeitä aprikooseja
  • 1–2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus kardemummaa
  • 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia

Pinnalle

  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl tuoretta minttua tai timjamia hienonnettuna

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    654 kJ / 156 kcal
  • Rasva
    8,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,1 g
  • Hiilihydraatit
    12,2 g
  • josta sokereita
    11,6 g
  • Proteiini
    7,4 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa aprikoosit suikaleiksi. Paahda mantelilastut kevyesti kuumassa pannussa.
  2. Leikkaa paahtopaistit suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa tilkassa öljyä. Siirrä lihat lautaselle. Kiehauta öljyssä sipulit. Lisää joukkoon aprikoosit ja lihasuikaleet.
  3. Kaada paistokasariin vesi. Mausta kastike suolalla, inkivääritahnalla sekä ripauksella kanelia ja kardemummaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.
  4. Sekoita kastikkeeseen ruokajogurtti. Hauduta edelleen muutama minuutti. Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua minttua ja paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti