Aprikoosikaritsaa
Aprikoosikaritsassa maistuvat jogurtti, inkivääri ja aprikoosit. Annos saa rapeutta paahdetuista mantelilastuista.
4 annostaalle 30 min91,3 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 300gmarinoitua karitsan paahtopaistia
- 1isosipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä aprikooseja
- 1-2rklöljyä
- 2dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1tlinkivääritahnaa
- ripauskanelia
- ripauskardemummaa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
Pinnalle
- 1dlmantelilastuja
- 2rkltuoretta minttua tai timjamia hienonnettuna
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa aprikoosit suikaleiksi. Paahda mantelilastut kevyesti kuumassa pannussa.
- Leikkaa paahtopaistit suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa tilkassa öljyä. Siirrä lihat lautaselle. Kiehauta öljyssä sipulit. Lisää joukkoon aprikoosit ja lihasuikaleet.
- Kaada paistokasariin vesi. Mausta kastike suolalla, inkivääritahnalla sekä ripauksella kanelia ja kardemummaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia.
- Sekoita kastikkeeseen ruokajogurtti. Hauduta edelleen muutama minuutti. Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua minttua ja paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 91,3 kcal382 kJ
- Proteiinia 7,34 g
- Hiilihydraatteja4,13 g
- Rasvaa4,89 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi