• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Artisokkapasta

Artisokkapasta
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 8dlpennepastaa

Kastike

    • 4pientä sipulia
    • 2valkosipulin kynttä
    • 1tlk(190 g)latva-artisokkaa öljyssä
    • 1rklsitruunamehua
    • suolaa
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 8viipalettapekonia

Tarjoiluun

    • parmesanjuustoraastetta
    • persiljaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Valuta artisokat. Pane sipulit, artisokka, sitruunamehu, suola ja oliiviöljy kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittajalla sileäksi tahnaksi.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita artisokkakastike kuuman pastan joukkoon.
  3. Paista pekoni rapeaksi ja kokoa kaikista aineksista reilu pasta-annos. Viimeistele annos parmesanjuustolla ja mustapippurirouheella. Vinkki! Kasvispastan saat, kun paistat pannulla pekonin sijaan kesäkurpitsasta juustohöylällä leikattuja lastuja. Lisämakua saat paahtamalla sipulit ennen soseuttamista.

Kommentoi

Arvosana reseptille