• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
ArtisokkapastaReseptin teki kumppani

Artisokkapasta

Helppo artisokkapasta valmistuu nopeasti säilötyistä latva-artisokista. Makua ja rapeutta annokseen tuo rapeaksi paistettu pekoni.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 8dlpennepastaa

Kastike

    • 4pientä sipulia
    • 2valkosipulin kynttä
    • 1tlk(190 g)latva-artisokkaa öljyssä
    • 1rklsitruunamehua
    • suolaa
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 8viipalettapekonia

Tarjoiluun

    • parmesaania raastettuna
    • persiljaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Valuta artisokat. Pane sipulit, artisokka, sitruunamehu, suola ja oliiviöljy kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita artisokkakastike kuuman pastan joukkoon.
  3. Paista pekoni rapeaksi ja kokoa kaikista aineksista reilu pasta-annos. Viimeistele annos parmesanjuustolla ja mustapippurirouheella. Vinkki! Kasvispastan saat, kun paistat pannulla pekonin sijaan kesäkurpitsasta juustohöylällä leikattuja lastuja. Lisämakua saat paahtamalla sipulit ennen soseuttamista.

Kommentoi

Arvosana reseptille