Avokado-punajuurivoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Avokado-punajuurivoileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku kätkee sisäänsä vegegelillä hyydytetyt täytteet, punajuurihummusmaisen tahnan ja kirpeän avokadotahnan. Noin 4,50€/annos*

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

Avokadotäyte

Punajuuritäyte

Kuorrutus

    • 1prk(150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1prk(2 dl)Oatly iMat Fraichea
    • 2tlPirkka etikkapunajuurten lientä

Koristeluun

    • 1/2nippu(à 450 g)tuoretta vihreää parsaa
    • 1ps(125 g)retiisejä
    • 1ruukkuherneenversoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
  2. Hienonna viikunat ja pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi rouheeksi. Siirrä sivuun.
  3. Halkaise avokadot. Poista kivet ja lusikoi avokadojen sisukset kulhoon. Lisää korianteri, chilijauhe, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Laita kasvirasvasekoite ja sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna ja kiehauta seosta noin 2 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos heti ohuena nauhana avokadotahnan joukkoon samalla sekoittaen.
  5. Kaada avokadotäyte vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin.
  6. Laita punajuuret monitoimikoneeseen. Valuta kikherneet, ota liemi talteen. Lisää kikherneet, valkosipulit, tahini ja suola koneeseen. Soseuta tasaiseksi.
  7. Mittaa kikherneiden suolaliemi ja punajuurten liemi kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos ohuena nauhana punajuuritäytteeseen samalla sekoittaen.
  8. Lusikoi punajuuritäyte vuokaan avokadotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  9. Painele päälle tasainen kerros pähkinä-viikunarouhetta. Peitä kakku kelmulla. Anna jähmettyä viileässä vähintään tunti
  10. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
  11. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumainen tyvi pois. Keitä parsoja pari minuuttia kunnes ne hieman pehmenevät. Jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat pienellä veitsellä pitkittäin 2-3 osaan. Viipaloi retiisit.
  12. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille rennosti. Asettele retiisiviipaleet kakun päälle limittäin. Koristele kakun reunat parsasuikaleilla ja herneenversoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa. Painele tällöin pähkinä-viikunaseos vuoan pohjalle, sen päälle punajuuritäyte ja päällimmäiseksi avokadotäyte. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu pehmeä viikuna 200g
    Pirkka Luomu pehmeä viikuna 200g
    3,69/kpl18,45/kg
  • Urtekram aurinkokuivattu viikuna 300g luomu
    Urtekram aurinkokuivattu viikuna 300g luomu
    5,49/kpl18,30/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut cashewpähkinät 125g
    Pirkka paahdetut ja suolatut cashewpähkinät 125g
    2,89/kpl23,12/kg
  • Earth Control paahdetut&suolatut cashewpähkinät 85g
    Earth Control paahdetut&suolatut cashewpähkinät 85g
    5,002 kpl
    2,99/kpl35,18/kg
  • Den lille nøttefabrikken paahdetut cashewpähkinät 280g merisuola
    Den lille nøttefabrikken paahdetut cashewpähkinät 280g merisuola
    8,65/kpl30,89/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Pirkka syöntikypsä avokado 1lk