Avokado-punajuurivoileipäkakku
Vegaaninen voileipäkakku kätkee sisäänsä vegegelillä hyydytetyt täytteet, punajuurihummusmaisen tahnan ja kirpeän avokadotahnan. Noin 4,50€/annos*
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Pohja
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
Avokadotäyte
- 4(700 g)Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
- 1/4tlchilijauhetta
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1prk(2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 1dlsitruunanmehua
- 3ps(à 4 g)Dr. Oetker vegegeliä (uusi resepti)
Punajuuritäyte
- 1/2prk(à 700 g/470 g)Pirkka etikkapunajuuria
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 3valkosipulinkynttä
- 3rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1tlsuolaa
- 1dlPirkka kikherneiden suolalientä
- 2dlPirkka etikkapunajuurien lientä
- 3ps(à 4 g)Dr. Oetker vegegeliä (uusi resepti)
Kuorrutus
- 1prk(150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
- 1prk(2 dl)Oatly iMat Fraichea
- 2tlPirkka etikkapunajuurten lientä
Koristeluun
- 1/2nippu(à 450 g)tuoretta vihreää parsaa
- 1ps(125 g)retiisejä
- 1ruukkuherneenversoja
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
- Hienonna viikunat ja pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi rouheeksi. Siirrä sivuun.
- Halkaise avokadot. Poista kivet ja lusikoi avokadojen sisukset kulhoon. Lisää korianteri, chilijauhe, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Laita kasvirasvasekoite ja sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna ja kiehauta seosta noin 2 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos heti ohuena nauhana avokadotahnan joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada avokadotäyte vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin.
- Laita punajuuret monitoimikoneeseen. Valuta kikherneet, ota liemi talteen. Lisää kikherneet, valkosipulit, tahini ja suola koneeseen. Soseuta tasaiseksi.
- Mittaa kikherneiden suolaliemi ja punajuurten liemi kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos ohuena nauhana punajuuritäytteeseen samalla sekoittaen.
- Lusikoi punajuuritäyte vuokaan avokadotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Painele päälle tasainen kerros pähkinä-viikunarouhetta. Peitä kakku kelmulla. Anna jähmettyä viileässä vähintään tunti
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
- Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumainen tyvi pois. Keitä parsoja pari minuuttia kunnes ne hieman pehmenevät. Jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat pienellä veitsellä pitkittäin 2-3 osaan. Viipaloi retiisit.
- Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille rennosti. Asettele retiisiviipaleet kakun päälle limittäin. Koristele kakun reunat parsasuikaleilla ja herneenversoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa. Painele tällöin pähkinä-viikunaseos vuoan pohjalle, sen päälle punajuuritäyte ja päällimmäiseksi avokadotäyte. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Varmasti hyvää, mutta kyseenalaistan nimen. Eikös voileipäkakun idea ole se leipä, oli kakku vegaaninen tai ei? Tämä vaikuttaa enemmän juustokakku/hyydyke tekeleeltä.
Mitä sen väliä, pahoittelen, että reseptin nimi on aiheuttanut pettymyksen. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
Kakku tuntuisi olevan sopiva myös keliaakikolle (ei sis. vehnätärkkelystä)?
Epävarma, resepti sisältää Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta, johon käytetään ns. tavallista kauraa, joka käsitellään samoissa tuotantotiloissa kuin muita viljoja. Tämän vuoksi kaurassa voi olla gluteenia sisältävien viljojen jäämiä. Vehnätärkkelystä resepti ei sisällä.
Mitenkähän tämä muutetaan hyydytettäväksi liivatelehdillä?
Mari, valitettavasti tätä voileipäkakkua ei ole testattu livatteella. Vegegel eroaa valmistustavallaan jonkin verran liivatteista. Vegegel on kuitenkin varsin helppokäyttöistä, joten sitä kannattaa rohkeasti kokeilla.