Avokado-punajuurivoileipäkakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
Vegaaninen voileipäkakku kätkee sisäänsä vegegelillä hyydytetyt täytteet, punajuurihummusmaisen tahnan ja kirpeän avokadotahnan.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
Ainekset
8–10 annosta
Pohja
- 1 ps (200 g) Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
- 3 ps (à 125 g) Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
Avokadotäyte
- 4 (700 g) Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 1 ruukku korianteria hienonnettuna
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 prk (2 dl) Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 1 dl sitruunanmehua
- 3 ps (à 4 g) Dr. Oetker vegegeliä (uusi resepti)
Punajuuritäyte
- 1/2 prk (à 700 g/470 g) Pirkka etikkapunajuuria
- 1 tlk (380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl Pirkka kikherneiden suolalientä
- 2 dl Pirkka etikkapunajuurien lientä
- 3 ps (à 4 g) Dr. Oetker vegegeliä (uusi resepti)
Kuorrutus
- 1 prk (150 g) Oatly oatspread maustamatonta levitettä
- 1 prk (2 dl) Oatly iMat Fraichea
- 2 tl Pirkka etikkapunajuurten lientä
Koristeluun
- 1/2 nippu (à 450 g) tuoretta vihreää parsaa
- 1 ps (125 g) retiisejä
- 1 ruukku herneenversoja
Ravintosisältö
- Energia1 368 kJ / 328 kcal
- Rasva23,1 g
- josta tyydyttynyttä4,5 g
- Hiilihydraatit17,8 g
- josta sokereita9 g
- Proteiini8,5 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
- Hienonna viikunat ja pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi rouheeksi. Siirrä sivuun.
- Halkaise avokadot. Poista kivet ja lusikoi avokadojen sisukset kulhoon. Lisää korianteri, chilijauhe, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Laita kasvirasvasekoite ja sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna ja kiehauta seosta noin 2 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos heti ohuena nauhana avokadotahnan joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada avokadotäyte vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin.
- Laita punajuuret monitoimikoneeseen. Valuta kikherneet, ota liemi talteen. Lisää kikherneet, valkosipulit, tahini ja suola koneeseen. Soseuta tasaiseksi.
- Mittaa kikherneiden suolaliemi ja punajuurten liemi kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos ohuena nauhana punajuuritäytteeseen samalla sekoittaen.
- Lusikoi punajuuritäyte vuokaan avokadotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Painele päälle tasainen kerros pähkinä-viikunarouhetta. Peitä kakku kelmulla. Anna jähmettyä viileässä vähintään tunti
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
- Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumainen tyvi pois. Keitä parsoja pari minuuttia kunnes ne hieman pehmenevät. Jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat pienellä veitsellä pitkittäin 2–3 osaan. Viipaloi retiisit.
- Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille rennosti. Asettele retiisiviipaleet kakun päälle limittäin. Koristele kakun reunat parsasuikaleilla ja herneenversoilla.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa. Painele tällöin pähkinä-viikunaseos vuoan pohjalle, sen päälle punajuuritäyte ja päällimmäiseksi avokadotäyte.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl14,00/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (15,12/kg)
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl42,71/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (45,00/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl5,00/lIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (5,75/l)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Plussa-etu −18 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,90/3 kpl8,67/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (10,60/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,5(18 arviota)
- alle 15 min3,8(12 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- 30 - 60 min3,4(103 arviota)
- alle 30 min4,6(27 arviota)
- alle 30 min3,8(95 arviota)
- yli 60 min3,9(98 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (7 arviota)
- Mitä sen väliä6 vuotta sittenVarmasti hyvää, mutta kyseenalaistan nimen. Eikös voileipäkakun idea ole se leipä, oli kakku vegaaninen tai ei? Tämä vaikuttaa enemmän juustokakku/hyydyke tekeleeltä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMitä sen väliä, pahoittelen, että reseptin nimi on aiheuttanut pettymyksen. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
- Epävarma7 vuotta sittenKakku tuntuisi olevan sopiva myös keliaakikolle (ei sis. vehnätärkkelystä)?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenEpävarma, resepti sisältää Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta, johon käytetään ns. tavallista kauraa, joka käsitellään samoissa tuotantotiloissa kuin muita viljoja. Tämän vuoksi kaurassa voi olla gluteenia sisältävien viljojen jäämiä. Vehnätärkkelystä resepti ei sisällä.
- Mari7 vuotta sittenMitenkähän tämä muutetaan hyydytettäväksi liivatelehdillä?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMari, valitettavasti tätä voileipäkakkua ei ole testattu livatteella. Vegegel eroaa valmistustavallaan jonkin verran liivatteista. Vegegel on kuitenkin varsin helppokäyttöistä, joten sitä kannattaa rohkeasti kokeilla.