• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileri-parsakaalipiirakka

Broileri-parsakaalipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • yli 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

n. 8 annosta

Täyte

Munamaito

    • 3kananmunaa
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 1dlmaitoa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Ruskista broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Lisää joukkoon purjo. Mausta suolalla ja chilikastikkeellla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja anna täytteen jäähtyä.
  2. Kauli sulanut piirakkataikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm). Painele levy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa suippopaprika renkaiksi.
  4. Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä pohjalle broileri-purjoseos, parsakaalit ja paprikarenkaat. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal659 kJ
  • Proteiinia8,45 g
  • Hiilihydraatteja9,19 g
  • Rasvaa9,61 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10