Broilericiabattaa ja punasipuli-mustikkasalsaa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Rapean ciabattan ja pehmeän broilerin kanssa maistuu raikas salsa, joka saa kauniin värinsä punasipulista ja mustikoista.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (500 g) | broilerin fileepihvejä, maustamaton tai |
2 rkl | juoksevaa margariinia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | ciabatta tai |
50 g | tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
Punasipuli-mustikkasalsa | |
---|---|
1 | iso punasipulia tai |
1 | kypsä tomaatti tai |
1/2 ps (à 200 g) | mustikoita (pakaste) tai |
1 | limetin raastettu kuori tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 rkl | balsamiviinietikkaa tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1/4 tl | sambal oelek chilitahnaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 453 kJ / 108 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 7,3 g |
josta sokereita | 3,8 g |
Proteiini | 10,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sulata ja survo mustikoita hieman. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja nosta kylmään maustumaan.
Halkaise broilerinfileet ja nuiji ne hieman ohuemmiksi esimerkiksi tuorekelmun välissä. Kuumenna rasva pannulla. Paista pihvejä molemmilta puolilta 3–4 minuuttia. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Kääri pihvit folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Halkaise ciabatta ja voitele puolikkaat tuorejuustolla. Leikkaa molemmat puolikkaat kolmeen palaan. Aseta leipäpalat tarjoiluvadille. Levitä päälle rucolaa. Leikkaa pihvejä tarvittaessa pienemmiksi ja aseta leiville. Lusikoi päälle salsaa juuri ennen tarjoilua.