Broilericiabattaa ja punasipuli-mustikkasalsaaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broilericiabattaa ja punasipuli-mustikkasalsaa

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Rapean ciabattan ja pehmeän broilerin kanssa maistuu raikas salsa, joka saa kauniin värinsä punasipulista ja mustikoista.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 rs (500 g)
 
broilerin fileepihvejä, maustamaton
tai
2 rkl
 
juoksevaa margariinia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1
 
ciabatta
tai
50 g
 
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai

Punasipuli-mustikkasalsa

1
 
iso punasipulia
tai
1
 
kypsä tomaatti
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
mustikoita (pakaste)
tai
1
 
limetin raastettu kuori
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
1 rkl
 
balsamiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
sambal oelek chilitahnaa
tai

Ravintosisältö

Energia
453 kJ / 108 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
7,3 g
josta sokereita
3,8 g
Proteiini
10,6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sulata ja survo mustikoita hieman. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja nosta kylmään maustumaan.
Halkaise broilerinfileet ja nuiji ne hieman ohuemmiksi esimerkiksi tuorekelmun välissä. Kuumenna rasva pannulla. Paista pihvejä molemmilta puolilta 3–4 minuuttia. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Kääri pihvit folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Halkaise ciabatta ja voitele puolikkaat tuorejuustolla. Leikkaa molemmat puolikkaat kolmeen palaan. Aseta leipäpalat tarjoiluvadille. Levitä päälle rucolaa. Leikkaa pihvejä tarvittaessa pienemmiksi ja aseta leiville. Lusikoi päälle salsaa juuri ennen tarjoilua.