Broilericiabattaa ja punasipuli-mustikkasalsaa
Rapean ciabattan ja pehmeän broilerin kanssa maistuu raikas salsa, joka saa kauniin värinsä punasipulista ja mustikoista.
6 annostaalle 30 min286 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- 3kpl(noin 500 g)broilerin fileepihvejä, maustamaton
- 2rkljuoksevaa margariinia
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1ciabatta
- 50gyrttituorejuustoa
- 1ruukkurucolaa
Punasipuli-mustikkasalsa
- 1iso punasipulia
- 1kypsä tomaatti
- 1/2ps(à 200 g)mustikoita (pakaste)
- 1limetin raastettu kuori
- 1rkllimetin mehua
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 1/4tlsambal oelek chilitahnaa
Valmistus
alle 30 min- Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sulata ja survo mustikoita hieman. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja nosta kylmään maustumaan.
- Halkaise broilerinfileet ja nuiji ne hieman ohuemmiksi esimerkiksi tuorekelmun välissä. Kuumenna rasva pannulla. Paista pihvejä molemmilta puolilta 3-4 minuuttia. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Kääri pihvit folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä.
- Halkaise ciabatta ja voitele puolikkaat tuorejuustolla. Leikkaa molemmat puolikkaat kolmeen palaan. Aseta leipäpalat tarjoiluvadille. Levitä päälle rucolaa. Leikkaa pihvejä tarvittaessa pienemmiksi ja aseta leiville. Lusikoi päälle salsaa juuri ennen tarjoilua.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 286 kcal1 210 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi