Camembert-sämpyläkuusi
Camembert-sämpyläkuusessa yhdistyvät herkullisella tavalla kuuma juusto ja itsetehdyt sämpylät. Kun oikaiset valmiilla kaurataikinalla, helpottuu homma kummasti! Noin 2,15€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat camembert -juustoa
- 1valkosipulinkynsi
- 2rosmariinin oksaa
Valmistus
yli 60 min- Sulata kaurataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta taikina huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
- Ota juusto kotelosta ja poista muovikääre. Leikkaa juuston pinnalta kuorta ohuelti, jätä reunoille noin sentin alue josta et poista kuorta.
- Pistele juustoon terävällä veitsellä reikiä. Viipaloi valkosipulinkynnet ja painele ne juustoon. Painele juustoon myös muutamia rosmariinin tupsuja. Jätä loput sämpylöiden koristeluun.
- Laita juusto takaisin rasiaan ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.
- Leivo taikinasta 16 pientä sämpylää ja asettele ne juuston ympärille kuusen muotoon. Jätä hieman kohoamisvaraa. Sämpylät saavat tarttua toisiinsa kiinni. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Voitele sämpylät öljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Lisää loput rosmariinista.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Ohjeen tuplaus onnistuu helposti: käytä 2 pkt kaurataikinaa, jotta saat isomman kuusen ja laita toinen juusto yhtä aikaa erilliselle pellille kuumenemaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit
Kommentoi