Glaseeratut ribsit
Bourbon-viskillä ja hunajalla maustetulla makealla BBQ-kastikkeella saa ribseihin herkullisen kiiltävän pinnan. Noin 6,45€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 2 kg)HK Viljaporsaan Spare ribsejä
- 2ps(à 17 g)Pirkka rub BBQ-mausteseosta
Viski-BBQ-kastike
- n. 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
- 1/2dlpaksua teriyakikastiketta (esim. Blue Dragon Rich Teriyaki)
- n. 1/2dlbourbon-viskiä
- 2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
- Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Anna kastikkeen jäähtyä hetki.
- Mausta liha molemmin puolin mausteseoksella. Sivele pintaan reilu puolet BBQ-kastikkeesta.
- Kääri ribsit leivinpaperin ja folion sisään. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.
- Grillaa lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä BBQ-kastikkeella valellen. Leikkaa liha paloiksi luiden välistä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat lisää savunmakua, lisää kastikkeeseen ripaus savupaprikajauhetta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi