• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pariloitu tonnikala gremolata ja panzanella

Pariloitu tonnikala gremolata ja panzanella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 375 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 1isopaprika
    • n. 100gmaalaisleipää
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2rklpunaviinietikkaa
    • 2rklvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 4(50 g)Pirkka salottisipulia renkaina
    • 1 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • 5-6(500 g)kypsää tomaattia
    • 3rklkapriksia
    • 1ruukkurucolaa
    • 2-3rklrypsiöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2sitruunan mehu

gremolata

    • 1(noin 1 rkl)sitruunan raastettu kuori
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprika ja leipä kuutioiksi. Vatkaa oliiviöljy, viinietikka, vesi, suola ja pippuri suuren kulhon pohjalla kastikkeeksi ja sekoita joukkoon paprikat ja leipäkuutiot niin, että leipä imee itseensä kastikkeen.
  2. Siivilöi pavut liemestä, huuhtele juoksevan veden alla ja valuta.
  3. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna persiljaa noin 1 1/2 dl. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja valuta rucolat.
  4. Sekoita pavut, sipulirenkaat, tomaattikuutiot, kaprikset ja 1 dl persiljasilppua kulhossa leipäkuutioisen ja paprikan kanssa. Lusikoi salaatti tarjolle kerroksittain rucolan kanssa. Nosta salaatti kylmään odottamaan.
  5. Huuhtele sulat tonnikalapihvit juoksevalla vedellä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Voitele pihvit öljyllä.
  6. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta sitruunasta kuori. Hienonna ne yhdessä lopun persiljasilpun kanssa tasaiseksi muruksi.
  7. Pariloi tai grillaa tonnikalapihvejä 1 1/2-2 minuuttia/puoli. Pihvit saavat jäädä keskeltä hiukan punertaviksi. Jauha pihveille hiukan suolaa ja pippuria. Nosta tarjolle lämmitetylle vadille. Valele sitruunamehulla. Sirottele pihveille gremolata ja tarjoa panzanellan eli toscanalaisen leipäsalaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 375 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia37 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu