• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalkkunaa cordon bleu

Kalkkunaa cordon bleu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 363 kcal / annos (210g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n.400 g)marinoimattomia kalkkunan fileepihvejä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 4viipalettapalvikinkkua
    • 4viipalettaemmental-juustoa
    • 1ruukkutuoretta basilikaa

Leivittämiseen

    • 1kananmuna
    • 1dlkorppujauhoja
    • ripaussuolaa

Paistamiseen

    • margariinia tai öljyä

Tomaattikastike

    • 1/2sipulia tai 1 salottisipuli
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • n. 2dlpaseerattua tomaattia
    • 1rklkanafondia
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nuiji kalkkunafileet muovin sisällä noin kämmenen kokoisiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.
  2. Levitä fileille ohuet palvikinkku- ja emmentaljuustoviipaleet ja päälle tuoreita basilikan lehtiä. Taita fileet kaksinkerroin ja kiinnitä ne cocktailtikulla. Kasta fileet lautaselle rikottuun kananmunaan ja sitten suolalla maustettuihin korppujauhoihin.
  3. Paista leikkeet pannussa kauniin ruskeiksi molemmin puolin (noin 10 minuuttia). Poista kiinnitystikut.
  4. Valmista kastike. Kiehauta hienonnettu sipuli tilkassa öljyä ja hauduta hetken aikaa. Lisää sipulin joukkoon vesi ja paseerattu tomaatti. Mausta kanafondilla ja balsamiviinietikalla. Hauduta vielä hetki ja hienonna joukkoon tuoretta basilikaa. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä tai pastaa ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 363 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia30,7 g
  • Hiilihydraatteja12,6 g
  • Rasvaa21,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2