Karamellipossuribsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pääset Farangista tutun karamellipossun makuun helposti myös kotona. Karamellisoidut ribsit tarjotaan aasialaisen pikkelöidyn kaalisalaatin kanssa. Resepti: Matti Wikberg.
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 610 g) | tai |
n. 1 1/2 dl | tai |
1 dl | korianterinlehtiä tai |
1/2 | punaista pitkää chiliä tai |
Aasialainen pikkelöity kaalisalaatti | |
---|---|
1 dl | sokeria tai |
2 dl | tai |
4 | kokonaista valkopippuria tai |
2 | korianterinvartta tai |
300 g | valkokaalia tai |
300 g | punakaalia tai |
2 tl | suolaa tai |
1/2 | punaista pitkää chiliä tai |
1/2 ruukku | korianteria tai |
Ravintosisältö
Energia | 537 kJ / 129 kcal |
Rasva | 7 g |
Hiilihydraatit | 11 g |
Proteiini | 7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Tee kaalisalaatti tekeytymään jo aamulla. Mittaa sokeri, etikka, 2 korianterinvartta ruukusta ja valkopippurit kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
Suikaloi kaalit ohueksi. Sekoita kaalit kulhossa suolan kanssa ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Viipaloi 1/2 chili, poista siemenet. Purista kaalista irtoava neste pois, sekoita chili kaalin joukkoon ja pakkaa kannelliseen purkkiin. Siivilöi makea etikka ja kaada se kaalin päälle. Sulje kansi ja anna salaatin maustua huoneenlämmössä päivän ajan.
Ota pikkelöityä kaalia purkista tarjoiluastiaan, nypi korinterinlehdet ja sekoita ne kaaliin.
Grillaa possun ribsejä grillissä noin 10 minuuttia, kunnes niiden pinta karamellisoituu. Voit myös paahtaa ribsejä 225-asteisessa uunissa pellillä noin 20 minuuttia, kunnes lihan pinta alkaa tummua ja karamellisoitua.
Nosta ribsit leikkuulaudalle ja leikkaa kylkirivit luiden välistä yksittäisiksi ribseiksi.
Pane kuumat ribsit sekoituskulhoon. Kaada palmusokerikaramellikastike päälle ja kääntele niin, että kastike maustaa lihat. Lisää kulhoon korianterinlehdet ja siemenineen viipaloitu chili ja sekoita vielä. Tarjoa ribsit jasmiiniriisin ja pikkelöidyn kaalisalaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata riisiviinietikan 1 dl:lla väkiviinaetikkaa ja 1 dl:lla vettä. Jos kaalisalaattia jää yli, se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(63 arviota)
- 30 - 60 min3,9(26 arviota)
- yli 60 min3,7(32 arviota)
- yli 60 min2,2(54 arviota)
- 30 - 60 min3,2(50 arviota)
- 30 - 60 min4,2(96 arviota)
- 30 - 60 min3,4(9 arviota)
- yli 60 min4,5(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (163 arviota)