Kedgeree
Kedgeree on Brittien siirtomaa-aikana Intiassa syntynyt ruoka, jota alun perin tarjottiin aamupalalla. Lempeän makuinen riisiruoka maistuu koko perheelle. Noin 3,95€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 170 g)Pirkka savustettua kirjolohipalaa
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1/2-1tlPirkka chilirouhetta
- 3(150 g)banaanisalottisipulia
- 2rklrypsiöljyä
- 1-2kanelitankoa
- n. 2dlvettä
- 1tlkurkumaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlrouhittua kardemummaa
- 2kananmunaa
- 25gvoita
- 2limettiä
- 1/2ruukkuatuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Laita kalapalat nahkoineen laakeaan kattilaan tai kasariin. Lisää kookosmaito ja chirouhe. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpö ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kalapalojen maustua kattilassa vielä 10 minuuttia.
- Viipaloi sipulit. Kuumenna öljy laakeassa paistoastiassa tai wokkipannussa. Lisää sipuli ja kanelitangot. Paista noin 7 minuuttia, kunnes sipuli on kullanruskeaa.
- Nosta kalapalat kookosmaidosta lautaselle reikäkauhalla. Poista kaloista nahka. Pidä kalat kannen alla lämpiminä.
- Lisää kookosmaitoon vesi. Nestettä tulisi olla yhteensä 6 desiä.
- Kaada riisi pannulle sipuleiden joukkoon ja sekoita minuutin verran, jotta riisi hieman kuullottuu. Lisää pannulle kookosmaitoseos sekä loput mausteet.
- Sekoita huolellisesti ja peitä pannu kannella. Hauduta riisiä noin 10 minuuttia. Alenna lieden lämpöä, mikäli riisi alkaa tarttua paistoastian pohjaan.
- Keitä riisin kypsyessä kananmunat, noin 8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori. Lohko munat neljään osaan.
- Kun riisi on kypsää, siirrä pannu pois liedeltä ja lisää kuutioitu voi. Paloittele kalapalat käsin riisin päälle. Peitä kannella ja anna makujen tasaantua.
- Lisää lopuksi kananmunat. Koristele hienonnetulla korianterilla sekä limettilohkoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi