Kedgeree
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Kedgeree on Brittien siirtomaa-aikana Intiassa syntynyt ruoka, jota alun perin tarjottiin aamupalalla. Lempeän makuinen riisiruoka maistuu koko perheelle.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g) | tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
1/2–1 tl | tai |
3 (150 g) | banaanisalottisipulia tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1–2 | kanelitankoa tai |
3 dl | basmatiriisiä tai |
n. 2 dl | vettä tai |
1 tl | kurkumaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | rouhittua kardemummaa tai |
2 | kananmunaa tai |
25 g | voita tai |
2 | limettiä tai |
1/2 ruukkua | tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 844 kJ / 202 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 16,3 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Laita kalapala nahkoineen laakeaan kattilaan tai kasariin. Lisää kookosmaito ja chirouhe. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpö ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kalapalan maustua kattilassa vielä 10 minuuttia.
Viipaloi sipulit. Kuumenna öljy laakeassa paistoastiassa tai wokkipannussa. Lisää sipuli ja kanelitangot. Paista noin 7 minuuttia, kunnes sipuli on kullanruskeaa.