KedgereeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kedgeree

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Kedgeree on Brittien siirtomaa-aikana Intiassa syntynyt ruoka, jota alun perin tarjottiin aamupalalla. Lempeän makuinen riisiruoka maistuu koko perheelle.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (300 g)
 
tai
1 tlk (400 ml)
 
tai
1/2–1 tl
 
tai
3 (150 g)
 
banaanisalottisipulia
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1–2
 
kanelitankoa
tai
3 dl
 
basmatiriisiä
tai
n. 2 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
kurkumaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
rouhittua kardemummaa
tai
2
 
kananmunaa
tai
25 g
 
voita
tai
2
 
limettiä
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
844 kJ / 202 kcal
Rasva
11,3 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
16,3 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
8,1 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Laita kalapala nahkoineen laakeaan kattilaan tai kasariin. Lisää kookosmaito ja chirouhe. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpö ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kalapalan maustua kattilassa vielä 10 minuuttia.
Viipaloi sipulit. Kuumenna öljy laakeassa paistoastiassa tai wokkipannussa. Lisää sipuli ja kanelitangot. Paista noin 7 minuuttia, kunnes sipuli on kullanruskeaa.