• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinuskikermavaahdolla täytetyt laskiaispullat

Laskiaspullat on tällä kertaa täytetty kinuskikermavaahdolla ja puolukkahillolla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.
Kinuskikermavaahdolla täytetyt laskiaispullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 kpl
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (95g)

Ainekset

15 kpl

Voitelu ja koristelu

    • kananmunaa
    • raesokeria
    • mantelilastuja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pullataikinavehnäjauhopussin ohjeen mukaan. Jaa kohonnut taikina 15 palaan. Leivo palat pikkupulliksi ja kohota ne muhkeiksi liinalla peitettynä, noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pullat.
  2. Leikkaa pullien päältä viipale pois. Koverra pullien sisustaa lusikalla kulhoon. Sekoita sisustan joukkoon 2 dl puolukkahilloa. Täytä pullien kolot puolukka-pullatäytteellä. Sivele pullien hattujen alapinnat puolukkahillolla. Jos hillo on liian sakeaa, notkista sitä vesitilkalla.
  3. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Jaa kermavaahto pullille. (Koristele halutessasi puolukoilla.) Nosta jokaisen pullan hattu paikoilleen.

Tiesitkö että...

Vinkki! Nopeat laskiaispullat valmistat Pirkka vehnäpullista (pakaste). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3