Kylmäsavulohi-pastasalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kylmäsavulohi-pastasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Pastasalaatti taltuttaa isommankin nälän. Kokeile tätä herkullista kylmäsavulohi-pastasalaattia.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
n. 200 g (n. 6 dl)
 
fusilli täysjyväpastaa
tai
1/2 tlk (à 340 g/285 g)
 
tai
150 g
 
kylmäsavustettua kirjolohta
tai
1 (200 g)
 
omena
tai
1 (150 g)
 
punainen paprika
tai
1 (150 g)
 
keltainen paprika
tai

Kastike

2 rkl
 
tai
2 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
3/4 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
639 kJ / 153 kcal
Rasva
6,6 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
16,3 g
josta sokereita
5,6 g
Proteiini
5,5 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

Valmista kastike. Sekoita sinappi ja viinietikka kulhossa. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon ja anna jäähtyä.

Valuta maissit. Suikaloi kalaviipaleet, omena ja paprikat. Sekoita kaikki salaatin ainekset pastan joukkoon kulhoon. Anna maustua kylmässä hetken aikaa.

Tarjoa pastasalaatti tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Loput säilykemaissista voit käyttää esimerkiksi lisäkesalaattiin. Sen voi sekoittaa myös keittoon, pataan tai vaikkapa keitettyjen vihannesten joukkoon.