LaskiaisbostonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaisboston

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vastustamattoman mehevä boston täytetään tuorejuustosta ja mantelijauheesta sekoitetulla täytteellä. Laskiaisena manteliboston tarjotaan hillon ja kermavaahdon kanssa.

    Ainekset

    20 viipaletta
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 rkl
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    n. 8 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    1 rs (200 g)
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    3–4 tippaa
     
    karvasmanteliöljyaromia
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Lisäksi

    n. 1/2 dl
     
    mantelilastuja
    tai
     
    raesokeria
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 839 kJ / 441 kcal
    Rasva
    22,5 g
    josta tyydyttynyttä
    11,4 g
    Hiilihydraatit
    48 g
    josta sokereita
    15,8 g
    Proteiini
    9,8 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Sekoita sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa jauhoista joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen alustaen. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot taikinaan. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

    Sekoita tuorejuusto, mantelijauhe, tomu- ja vaniljasokeri keskenään. Lisää mausteeksi karvasmanteliöljy hyvin sekoittaen.

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 40 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä mantelitäyte taikinalle. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti rullaksi. Paloittele rulla 14 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput palat ympärillä.

    Kohota pullaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

    Voitele pulla munalla. Ripottele mantelilastuja ja raesokeria pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistumisen loppuvaiheessa. Irrota boston vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Tarjoa laskiaisboston kermavaahdon ja hillon kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 2,15/kpl
      21,50/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl