• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Laskiaispullat hillolla

Laskiaispullat ovat talven suosikkileivonnaiset, joita odotetaan vesi kielellä. Täytä hillolla tai marsipaanilla maun mukaan.
Laskiaispullat hillolla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 297 kcal / 100 g

Ainekset

25 annosta

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • mantelilastuja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma, suola ja jauhoja vähitellen. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa liinan alla.
  2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina (n. 70 g:n) paloiksi ja pyörittele pulliksi. Kohota pullat hyvin pellillä leivinliinan alla.
  3. Voitele pullat, ripottele päälle mantelilastuja ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Halkaise pullat ja täytä ne haluamallasi hillolla sekä kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi käyttää täytteenä myös mantelimassaa ja koristella pullat vielä tomusokerilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja44,5 g
  • Rasvaa9,91 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1