LohilevypiirakkaReseptin takana bloggaaja

Lohilevypiirakka

Leivo maistuvaa ja ruokaisaa piirakkaa koko pellillinen kerrallaan Kalaasi –blogin reseptillä! Piirakka sopii juhlatarjottavaksi, ateriaksi, evääksi ja välipalaksi! Raikas salaatti maistuu mainiosti piirakan kyljessä.

  • 16 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

16 palaa
    • 1pkt(500 g)voita
    • 6dl(390 g)vehnäjauhoja
    • 2dl(100 g)kaurajauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2prk(500 g)vähärasvaista rahkaa

Täyte

    • 2dl(150 g)Pirkka tummaa riisiä
    • 1pkt(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlsuolaa
    • 1sitruunan kuoriraaste ja mehu
    • 2tlmurskattuja korianterin siemeniä
    • 1ps(200 g)Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
    • 500gkylmäsavulohta
    • 1kananmuna voiteluun
    • päälle seesaminsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vetele voi juustohöylällä lastuiksi, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot voin sekaan.
  2. Sekoita rahka nopeasti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palat neliöiksi. Laita taikinapalat kelmuun käärittyinä jääkaappiin tekeytymään ainakin 3 tunniksi.
  3. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita riisin joukkoon tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Siivuta lohi tarvittaessa.
  4. Kaulitse molemmista taikinapaloista vähän uunipeltiä suuremmat levyt. Aseta 1 levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä riisiseos taikinalevylle, jaa seuraavaksi pinaatit ja lopuksi lohisiivut.
  5. Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle, liimaa saumakohdat kostutetuin sormin ja pistele piirakkaan haarukalla reikiä. Voitele piiras kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
  6. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 - 35 minuuttia, tai kunnes päällys on kauniin värinen.
  7. Jäähdytä piirasta hieman ennen leikkaamista. Lähde: (www.kalaasi.fi)

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua