Lohilevypiirakka
Leivo maistuvaa ja ruokaisaa piirakkaa koko pellillinen kerrallaan Kalaasi –blogin reseptillä! Piirakka sopii juhlatarjottavaksi, ateriaksi, evääksi ja välipalaksi! Raikas salaatti maistuu mainiosti piirakan kyljessä.
- 16 palaa
- yli 60 min
Ainekset
16 palaa
- 1pkt(500 g)voita
- 6dl(390 g)vehnäjauhoja
- 2dl(100 g)Pirkka kaurajauhoja, gluteeniton
- 2tlleivinjauhetta
- 2prk(à 250 g)maitorahkaa
Täyte
- 2dl(150 g)Pirkka tummaa riisiä
- 1pkt(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1tlsuolaa
- 1sitruunan kuoriraaste ja mehu
- 2tlmurskattuja korianterinsiemeniä
- 1ps(200 g)Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
- 500gkylmäsavulohta
- 1kananmuna (voiteluun)
- päälle seesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Vetele voi juustohöylällä lastuiksi, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot voin sekaan.
- Sekoita rahka nopeasti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palat neliöiksi. Laita taikinapalat kelmuun käärittyinä jääkaappiin tekeytymään ainakin 3 tunniksi.
- Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita riisin joukkoon tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Siivuta lohi tarvittaessa.
- Kaulitse molemmista taikinapaloista vähän uunipeltiä suuremmat levyt. Aseta 1 levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä riisiseos taikinalevylle, jaa seuraavaksi pinaatit ja lopuksi lohisiivut.
- Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle, liimaa saumakohdat kostutetuin sormin ja pistele piirakkaan haarukalla reikiä. Voitele piiras kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 - 35 minuuttia, tai kunnes päällys on kauniin värinen.
- Jäähdytä piirasta hieman ennen leikkaamista. Lähde: (www.kalaasi.fi)
Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mahtavaa gluteenittomat tuotteet ja ohjeet.Kiitos❤