LohilevypiirakkaReseptin takana bloggaaja

Lohilevypiirakka

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Leivo maistuvaa ja ruokaisaa piirakkaa koko pellillinen kerrallaan Kalaasi –blogin reseptillä! Piirakka sopii juhlatarjottavaksi, ateriaksi, evääksi ja välipalaksi! Raikas salaatti maistuu mainiosti piirakan kyljessä.

    Ainekset

    16 palaa
    1 pkt (500 g)
     
    voita
    tai
    6 dl (390 g)
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 dl (100 g)
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 prk (à 250 g)
     
    maitorahkaa
    tai

    Täyte

    2 dl (150 g)
     
    tai
    1 pkt (180 g)
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    sitruunan kuoriraaste ja mehu
    tai
    2 tl
     
    murskattuja korianterinsiemeniä
    tai
    1 ps (200 g)
     
    Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
    tai
    500 g
     
    kylmäsavulohta
    tai
    1
     
    kananmuna (voiteluun)
    tai
     
    päälle seesaminsiemeniä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 152 kJ / 275 kcal
    Rasva
    18,4 g
    josta tyydyttynyttä
    10,6 g
    Hiilihydraatit
    17,7 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    9,1 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vetele voi juustohöylällä lastuiksi, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot voin sekaan.

    Sekoita rahka nopeasti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palat neliöiksi. Laita taikinapalat kelmuun käärittyinä jääkaappiin tekeytymään ainakin 3 tunniksi.

    Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita riisin joukkoon tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Siivuta lohi tarvittaessa.

    Kaulitse molemmista taikinapaloista vähän uunipeltiä suuremmat levyt. Aseta 1 levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä riisiseos taikinalevylle, jaa seuraavaksi pinaatit ja lopuksi lohisiivut.

    Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle, liimaa saumakohdat kostutetuin sormin ja pistele piirakkaan haarukalla reikiä. Voitele piiras kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemenet.

    Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 – 35 minuuttia, tai kunnes päällys on kauniin värinen.

    Jäähdytä piirasta hieman ennen leikkaamista. Lähde: (www.kalaasi.fi)

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
      Hinta 2,49/kpl
      4,98/kg
    • Pirkka tumma riisi 500g
      Hinta 1,95/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,9 (40 arviota)

    • Vierasvara
      4 vuotta sitten
      Mahtavaa gluteenittomat tuotteet ja ohjeet.Kiitos❤