• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelipitsit

Mantelipitsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 kpl
  • 30 - 60 min
  • 60 kcal / annos (11g)

Ainekset

40 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese limetti hyvin ja raasta kuori raastimen hienoimmalla terällä. Mittaa pinnoitettuun kattilaan voi, mantelilastut ja sokeri. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada joukkoon maito. Kuumenna ja sekoita aineksia puuhaarukalla, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua minuutin verran. Sekoita pikkuleipätaikinan joukkoon limetinkuoriraaste.
  2. Nostele kahden teelusikan avulla leivinpaperille pellille pieniä taikinanokareita. Jätä nokareiden väliin runsaasti leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 10 kpl.
  3. Paista mantelilastut 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Vedä pikkuleivät leivinpaperin päällä jäähtymään tasaiselle alustalle.
  4. Jos haluat pikkuleivistä kaarevia, nosta hieman jäähtyneet mantelipitsit esimerkiksi kaulimen päälle.
  5. Säilytä mantelipitsit tarjoiluhetkeen asti rasiassa tai tölkissä huoneenlämmössä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 11g100 g

  • 60 kcal251 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille