Mantelipitsit
Herkulliset mantelikeksit maistuvat kahvin kanssa. Helppoa ja herkullista ja ne syntyvät käden käänteessä!
40 kpl30 - 60 min60 kcal / annos (11g)
Ainekset
40 kpl
- 100gPirkka voita
- 1dlsokeria
- 3rklvehnäjauhoja
- 2rklkevytmaitoa
- 1tllimetin kuorta raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pese limetti hyvin ja raasta kuori raastimen hienoimmalla terällä. Mittaa pinnoitettuun kattilaan voi, mantelilastut ja sokeri. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada joukkoon maito. Kuumenna ja sekoita aineksia puuhaarukalla, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua minuutin verran. Sekoita pikkuleipätaikinan joukkoon limetinkuoriraaste.
- Nostele kahden teelusikan avulla leivinpaperille pellille pieniä taikinanokareita. Jätä nokareiden väliin runsaasti leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 10 kpl.
- Paista mantelilastut 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Vedä pikkuleivät leivinpaperin päällä jäähtymään tasaiselle alustalle.
- Jos haluat pikkuleivistä kaarevia, nosta hieman jäähtyneet mantelipitsit esimerkiksi kaulimen päälle.
- Säilytä mantelipitsit tarjoiluhetkeen asti rasiassa tai tölkissä huoneenlämmössä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 11g100 g
- 60 kcal251 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi