• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mausteinen lihapata

Lihapata hautuu kypsäksi uunissa kuin itsestään. Potkua karjalanpaistilihoihin saat intialaisia mausteita sisältävästä vindaloo currytahnasta.
Mausteinen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 183 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi. Ripottele lihapaloille suolaa.
  2. Leikkaa sipuleista kannat pois ja kuori ne. Kuori ja paloittele porkkanat. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, kokonaisia salottisipuleita ja porkkanoita. Kaada vuokaan sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää currytahna.
  3. Kypsennä 175 asteessa 2-2 1/2 tuntia. Peitä pata kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 183 kcal767 kJ
  • Proteiinia17,5 g
  • Hiilihydraatteja5,18 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille26