Mausteinen lihapata
Lihapata hautuu kypsäksi uunissa kuin itsestään. Potkua karjalanpaistilihoihin saat intialaisia mausteita sisältävästä vindaloo currytahnasta. Noin 1,55€/annos.
6 annostayli 60 min183 kcal / annos (230g)
Ainekset
6 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 3/4tlsuolaa
- 12(n. 250 g)Pirkka salottisipulia
- 4(n. 250 g)porkkanaa
- n. 5dlvettä
- n. 1/2dlPirkka vindaloo currytahnaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi. Ripottele lihapaloille suolaa.
- Leikkaa sipuleista kannat pois ja kuori ne. Kuori ja paloittele porkkanat. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, kokonaisia salottisipuleita ja porkkanoita. Kaada vuokaan sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää currytahna.
- Kypsennä 175 asteessa 2-2 1/2 tuntia. Peitä pata kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 183 kcal767 kJ
- Proteiinia 17,5 g
- Hiilihydraatteja5,18 g
- Rasvaa10,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi