Muna-lohisalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Muna-lohisalaatti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Muna-lohisalaatti ja tilli-majoneesikastike kruunaavat esimerkiksi pääsiäisen. Tarjoa herkullinen ja täyttävä salaatti tuoreen leivän kanssa alkupalana.

    Ainekset

    6 annosta
    3
     
    kananmunaa
    tai
    n. 200 g
     
    pariisinperunoita
    tai
    150 g
     
    kylmäsavustettua kirjolohta
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 ps
     
    jääsalaattia
    tai
    1/2 ruukkua
     
    rucolasalaattia
    tai
    10
     
    retiisiä
    tai

    Tilli-majoneesikastike

    1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    2 tl
     
    sinappia
    tai
    n. 1/2 dl
     
    appelsiinimehua tai maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    465 kJ / 111 kcal
    Rasva
    7,7 g
    josta tyydyttynyttä
    1,1 g
    Hiilihydraatit
    4,9 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Pane munat pieneen kasariin ja kaada päälle kylmää vettä niin, että munat juuri peittyvät. Käännä levy täydelle teholle; keittoaika on tästä hetkestä alkaen kymmenen minuuttia. Kun vesi kiehuu, alenna lämpöä niin, ettei kiehuminen ole kovin voimakasta. Kun kymmenen minuuttia on kulunut, kaada keitinvesi pois ja jäähdytä munat kylmän veden alla. Jätä munat veteen.

    Kuumenna pariisinperunat pakkauksen ohjeen mukaisesti.

    Sekoita salaatinkastike varovasti perunoiden joukkoon. Anna maustua ja sekoita silloin tällöin, jotta perunat maustuvat tasaisesti.

    Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Pese ja halkaise retiisit. Sekoita majoneesi, tilli ja sinappi. Löysennä kastikkeeksi appelsiinimehulla tai maidolla.

    Revi jääsalaatti ja rucola laakealle vadille. Kierrä lohesta tasakokoisia pieniä ruusukkeita ja asettele salaatille. Levitä päälle pariisinperunat. Kuori munat varovasti, sillä keltuainen on vielä pehmeä. Leikkaa munat lohkoiksi ja asettele salaatille. Jauha niille hiukan mustapippuria myllystä.

    Koristele salaatti retiisinpuolikkailla. Valuta tillimajoneesikastike salaatille ja tarjoa tuoreen leivän kanssa alkupalaksi.

    Huom! Voit käyttää pariisinperunoiden sijaan myös keitettyjä, kuorittuja ja kuutioituja perunoita.