• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savukalasalaatti ja yrttikastike

Raikas savukalasalaatti on ruokaisa ja sopii hyvin kesäpäivän lounaaksi. Salaatin kanssa maistuu tuore ruisleipä.
Savukalasalaatti ja yrttikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 498 kcal / annos (415g)

    Ainekset

    4 annosta
      • n. 300gkeitettyjä uusia perunoita
      • 1sipuli varsineen
      • 1ruukkujääsalaattia
      • n. 40grucolaa
      • (150 g)tuoretta kurkkua
      • 2tomaattia
      • n. 350glämminsavustettua kirjolohta
      • 3kananmunaa keitettynä
      • mustapippuria
      • 2rklkapriksia

    Öljykastike

    Helppo yrttikastike

      • 1tlk(2 1/2 dl)Crème Bonjour Cuisinea, valkosipuli & yrtit
      • n. 1/2dlmaitoa

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna sipuli varsineen. Mittaa öljykastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon perunat sekä sipulit. Anna maustua kylmässä.
    2. Revi huuhdotut, valutetut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Paloittele kurkku ja tomaatit. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala kookkaiksi paloiksi. Kuori ja halkaise munat.
    3. Levitä peruna-sipuliseos kastikkeineen salaattipedille. Levitä päälle kurkut, tomaatit, kalapalat ja munanpuolikkaat. Rouhi munien päälle mustapippuria ja ripottele niiden päälle kaprikset.
    4. Valmista yrttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa yrttikastike erikseen. Tarjoa savukalasalaatti lämpimän ruisleivän kanssa.

    Ravintosisältö perannos 415g100 g

    • 498 kcal2 090 kJ
    • Proteiinia25,3 g
    • Hiilihydraatteja17,4 g
    • Rasvaa33,6 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille