Savukalasalaatti ja yrttikastike
Raikas savukalasalaatti on ruokaisa ja sopii hyvin kesäpäivän lounaaksi. Salaatin kanssa maistuu tuore ruisleipä.
4 annosta30 - 60 min498 kcal / annos (415g)
Ainekset
4 annosta
- n. 300gkeitettyjä uusia perunoita
- 1sipuli varsineen
- 1ruukkujääsalaattia
- n. 40grucolaa
- pala(150 g)tuoretta kurkkua
- 2tomaattia
- n. 350glämminsavustettua kirjolohta
- 3kananmunaa keitettynä
- mustapippuria
- 2rklkapriksia
Öljykastike
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Helppo yrttikastike
- 1tlk(2 1/2 dl)Crème Bonjour Cuisinea, valkosipuli & yrtit
- n. 1/2dlmaitoa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori kypsät perunat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna sipuli varsineen. Mittaa öljykastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon perunat sekä sipulit. Anna maustua kylmässä.
- Revi huuhdotut, valutetut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Paloittele kurkku ja tomaatit. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala kookkaiksi paloiksi. Kuori ja halkaise munat.
- Levitä peruna-sipuliseos kastikkeineen salaattipedille. Levitä päälle kurkut, tomaatit, kalapalat ja munanpuolikkaat. Rouhi munien päälle mustapippuria ja ripottele niiden päälle kaprikset.
- Valmista yrttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa yrttikastike erikseen. Tarjoa savukalasalaatti lämpimän ruisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit
Ravintosisältö per annos 415g100 g
- 498 kcal2 090 kJ
- Proteiinia 25,3 g
- Hiilihydraatteja17,4 g
- Rasvaa33,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi