Omena-riisivanukas
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Omena-riisivanukas maistuu jälkiruoaksi.
Ainekset
6 annosta
- 3 dl vettä
- 1 1/2 dl puuroriisiä
- 3/4 l maitoa
- 3/4 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kananmunaa
- 1 dl rusinoita
Vuokaan
- 1 rkl juoksevaa margariinia
- 3 omenaa (esim. Granny Smith)
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Pinnalle
- 1/2 dl mantelilastuja
Ravintosisältö
- Energia530 kJ / 127 kcal
- Rasva3,3 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit18,6 g
- josta sokereita11,5 g
- Proteiini3,8 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä 5 minuuttia. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta valmis puuro suolalla, sokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Vatkaa munat jäähtyneen puuron joukkoon. Lisää lopuksi rusinat.
- Kuori omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Pane puolikkaat pyöreä puoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Mausta omenanpuolikkaat sitruunanmehulla. Ripottele omenille sokeria ja kanelia.
- Kaada riisipuuro vuokaan omenoiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl2,80/lIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (3,10/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(75 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min4,7(33 arviota)
- 30 - 60 min4,0(107 arviota)
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min4,1(88 arviota)
- 30 - 60 min
- alle 30 min4,0(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (5 arviota)
- PS. Rusinoita ei ollut, joten ne jäi2 vuotta sittenKyllä tätä syö, mantelit tuo kivan lisämaun. Omasta mielestäni sitruuna ei sovi tähän.