• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-riisivanukas

Omena-riisivanukas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta
    • 3dlvettä
    • 1 1/2dlpuuroriisiä
    • 3/4lmaitoa
    • 3/4tlsuolaa
    • 2rklsokeria
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2kananmunaa
    • 1dlrusinoita
    • Vuokaan
    • 1rkljuoksevaa margariinia
    • 3omenaa (esim. Granny Smith)
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklsokeria
    • 1tlkanelia

Pinnalle

    • 1/2dlmantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä 5 minuuttia. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Mausta valmis puuro suolalla, sokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Vatkaa munat jäähtyneen puuron joukkoon. Lisää lopuksi rusinat.
  3. Kuori omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Pane puolikkaat pyöreä puoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Mausta omenanpuolikkaat sitruunanmehulla. Ripottele omenille sokeria ja kanelia.
  4. Kaada riisipuuro vuokaan omenoiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille