• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu kikhernesalaattiReseptin takana bloggaaja

Paahdettu kikhernesalaatti

Kahvia ja kasvisruokaa blogissa herkullinen kikhernesalaatti sopii kaikkiin kevään juhliin! Resepti: www.kahviajakasvisruokaa.fi

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1/2psPirkka ranskalainen salaattisekoitusta
    • 1/2psPirkka Luomu babypinaattia
    • 2tlkPirkka kikherneitä
    • 1rsSyötäviä orvokkeja
    • 0,5dlseesamiöljyä
    • 1/2tlsavupaprikajauhetta
    • 1/4tlcayennepippuria
    • 1/2tlvalkosipulijauhetta
    • suola
    • 0,5dlappelsiinimehua
    • 1rkltahinia
    • 1kplvalkosipulikynttä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valuta kikherneet nesteestä
  2. Sekoita seesamiöljyyn valkosipulijauhe, cayennepippuri ja savupaprikajauhe. Sekoita öljy-mausteseos kikherneiden kanssa tasaisesti.
  3. Paista kikherneitä 175 asteessa noin 40-60min kunnes ne ovat rapeutuneet
  4. Sekoita appelsiinimehu, tahini ja murskattu valkosipulinkynsi kastikkeeksi. Lisää halutessasi suolaa.
  5. Sekoita salaattisekoitus ja pinaatti salaattipediksi, lisää päälle paahdetut kikherneet ja koristele syötävillä orvokeilla. Viimeistele salaatinkastikkeella tai anna syöjien lisätä se itse.

Tiesitkö että...

Voit välillä sekoitella kikherneitä, jotta ne paistuvat tasaisemmin.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua